Autonieuws

Dikke Porsches pesten met Lotus Exige 350 SE

Van Lotus hoeven we eventjes geen gloednieuwe primeur te verwachten. Maar wat geeft dat als er al een niet te versmaden Exige is die als 350 Special Edition de zintuigen nog wat meer prikkelt.

Ondanks dat de Lotus Exige S al weer eventjes in ons midden is, zijn er nog altijd weinig rijmachines zo sensationeel. De lichtgewicht, pure supersporter is een briljante helleveeg. Een regelrechte klassieker in spe. Kortom, van dergelijke auto's kun je niet genoeg speciale edities hebben en de Exige 350 Special Edition (met een weinig originele naam weliswaar) is dan ook meer dan welkom. Ook al kost 'ie minstens een ton in euro's.

50 jaar in Hethel
Vanwaar de Exige 350 Special Edition eigenlijk? Nou, Lotus is een halve eeuw gestationeerd in het Britse Hethel (tsja, je moet wat als je door je jubilarissen heen bent). Zodoende raad je het al: van de Exige 350 SE worden niet meer dan 50 exemplaren gebouwd.

Dikke Porsches pesten
De zeldzaamheid moet eigenlijk al genoeg zijn om meteen tot koop over te gaan. Maar voor het zekere heeft Lotus ook nog wat aan de Exige 350 gesleuteld. Zo ligt het wagengewicht nog eens 77 kilogram lager dan de Exige S. Geloof ons, dat is een topprestatie aangezien dat model al een belachelijk lage 1.176 weegt.

De Exige 350 SE duikt dus onder de 1.100 kilogram. De aandrijflijn blijft dezelfde, te weten een 3.5 liter Toyota-V6 met 350 pk. Prima zo, want de spurt naar 100 km/h is binnen de vier tellen gepiept en de topsnelheid ligt op 274 km/h.

Gerelateerde artikelen

Lotus Exige verder uitgemolken als Cup 430

Autonieuws
> Artikel lezen

Lotus Exige Sport 410 kan er eigenlijk niet meer bij

Autonieuws
> Artikel lezen

Genève decor voor 'spannende Lotus'

Autonieuws
Genève decor voor vernieuwde Lotus
> Artikel lezen

Eerbetoon: Lotus Exige Cup 430 Type 25

Autonieuws
> Artikel lezen

Lotus Exige 380 is de allersnelste ooit

Autonieuws
> Artikel lezen

Lotus Exige LF1 superstrak voor de lens

Fotogalleries
Lotus Exige LF1 superstrak voor de lens
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.