Autonieuws

SUV rules

Dit zijn de belangrijkste SUV’s in Parijs

Redactie 3 oktober 2016

Wie denkt dat de SUV wel een keer over zijn succesvolle hoogtepunt heen is, heeft nog geen blik geworpen over de primeurs op de Autosalon van Parijs. Sterker, de SUV viert hoogtijdagen en lijkt zijn flamboyante equivalent, de crossover, zelfs af te gaan troeven op de langere termijn. Groot en stoer mag kennelijk weer (jippie!), en dit zijn de belangrijkste nieuwkomers.

Audi Q5 1

Audi Q5

Eén-komma-zes-miljoen. Voor veel boodschappenautootjes (steevast het meest populaire marktsegment) is dit zelfs een droomaantal. Audi had slechts één generatie van de Q5 nodig om het te halen. Gemiddeld verkocht het 200.000 Q5’s. Per jaar! Logisch dat de nieuwe als twee druppels water op zijn voorganger lijkt. Jammer, dat dan weer wel. Totdat je instapt...

Skoda Kodiaq 2

Skoda Kodiaq

De Skoda Kodiaq is hét bewijs dat groot en stoer weer wordt geaccepteerd. Allemachtig, wat een joekel van een SUV is dit! Alles aan de Kodiaq is reusachtig. Zelfs al heb je een kleine portemonnee. Je kunt ‘m namelijk ook met een één-punt-viertje krijgen. Niemand die dat ziet.

Land Rover Discovery 3

Land Rover Discovery

Zo sterk de nieuwe Q5 op de vorige lijkt, zo groot is het verschil tussen de oude en de nieuwe Land Rover Discovery. En het gekke is: ook daarop mopperen we maar wat graag. Ja, in het hoofd van de autoliefhebber gaat het er veelal vreemd aan toe. Passie heet dat. Zelf durven we zodoende nog niet te stellen dat de nieuwe ‘Disco’ zijn iconische glans weet te behouden. Feit is dat ‘ie veel moderner is. Anderzijds, daarvoor was er toch al de Range Rover?

Peugeot 5008 4

Peugeot 5008

De MPV is dood en de SUV springlevend. Hoe succesvol ook, Peugeot bedacht zich zodoende minstens een tweede keer om op herhaling te gaan met de 5008. Maar tsja, de 3008 zat in de weg. Totdat Peugeot mogelijk hoogte kreeg van Skoda’s SUV-plannen. En dus zijn de Fransen en Tsjechen officieel in oorlog. Voor ’t eerst.

BMW Concept X2 5

BMW Concept X2

Als we BMW maar lang genoeg haar gang laten gaan, bestaat vroeg of laat haar ganse modellengamma uit SUV’s en crossovers. De X2 is namelijk de volgende X op stapel. En geloof ons, hoewel hij tot de kleinere X-modellen behoort gaat ook die nog eens een hele grote worden. Vanaf 2018 zo schatten wij in.

Gerelateerde artikelen

Deze Scania zoekt jonge truckers

Lifestyle & design
> Artikel lezen

Stoere Ford Ranger Raptor toch naar Nederland

Autonieuws
> Artikel lezen

Super Golf-GTI (290 pk) komt naar Nederland

Autonieuws
Super Golf-GTI (290 pk) komt naar Nederland
> Artikel lezen

Voor wie van kamperen én motorrijden houdt

Lifestyle & design
Voor wie van kamperen én motorrijden houdt
> Artikel lezen