Autonieuws

Porsche 911 GT3 Cup lust de wereldcircuits rauw

Turbo's mogen dan al meer gemeengoed worden op de consumentenmarkt. In de racerij geeft men nog altijd de voorkeur aan atmosferische motoren. Geen dubbel geblazen zescilinder van de vernieuwde 911 voor Porsche's nieuwste GT-racer, maar de 4.0 liter van de 'gewone' GT3.

De 911 GT3 Cup is 's werelds meest verkochte racer en om dat te prolongeren heeft Porsche tal van zichtbare en onzichtbare verbeteringen doorgevoerd. Zo is de direct ingespoten, 485 pk sterke vierliter zescilinder-boxer niet alleen krachtiger en efficiënter dan het blok van de vorige 911 GT3 Cup, ook is de auto in zijn geheel onderhoudsvriendelijker.

Verder is het voor eerst dat de 911 GT3 Cup is uitgerust met star gelagerde tuimelaars, een centrale olietoevoer en een geïntegreerde oliecentrifuge dat voor optimale ontschuiming van de olie in de motor zorgt. Nog meer nieuws voor techneuten om van te smullen is dat de krukas veel stijver is dan voorheen.

Hogere downforce
Aangepakt is ook de voor- en achterzijde. Daardoor beschikt de 911 GT3 Cup nu over een hogere downforce, niet in de laatste plaats vanwege de liefst 1,84 meter brede achtervleugel. Vóór worden eendelige 18 inch wielen met centrale sluiting gemonteerd, uitgevoerd met 270 mm brede Michelin-slicks. De achterbanden zijn 310 mm breed. Raceklaar weegt de nieuwe 911 GT3 Cup niet meer dan 1.200 kilogram, 250 kilogram minder dan de straatlegale GT3 (bij hetzelfde vermogen).

Eén productielijn
Je verwacht het niet, maar de 911 GT3 Cup wordt in Stuttgart-Zuffenhausen gebouwd op de productielijn van de reguliere Elfjes. Pas in het Motorsportcentrum in Weissach krijgt de racer zijn basis-setup voor het circuit.

Vanaf 2017 wordt de nieuwe 911 GT3 Cup exclusief ingezet in de Porsche Mobil 1 Supercup en de Porsche Carrera Cup Duitsland en Noord-Amerika. In de loop van 2018 is de auto ook inzetbaar voor andere merkencups, waarbij het uiteindelijk totaal op 20 raceseries komt waarbij uitsluitend met 911 GT3 Cup-modellen wordt gereden. Meedoen? De prijs van de nieuwe 911 GT3 Cup bedraagt € 189.900,- exclusief belastingen.

Gerelateerde artikelen

Aanschouw de Singer Porsche 911 DLS en kwijl

Autonieuws
> Artikel lezen

Huh, Porsche 911 GT3 ook als cabrio?!

Spyshots
> Artikel lezen

Theon Porsche Design: 'Wat Singer kan, kunnen wij beter'

Autonieuws
> Artikel lezen

Echt waar! Dit is een Porsche 911 en staat te koop

Autonieuws
> Artikel lezen

Singer-alternatief: Paul Stephens Porsche 911 Le Mans Classic

Autonieuws
> Artikel lezen

1ste eigenaar is Porsche 911 GT2 RS alweer beu

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.