Autonieuws

Lexus UX Concept is oogbalverpulverd gestileerd

Dat Lexus naar Parijs zou afreizen met een extravagant studiemodel lieten ze eerder al weten. Maar nu er meer details en vooral foto's van deze UX Concept zijn vrijgegeven duizelt het pas echt voor de ogen. Wat een gevaarte!

Soms wekt Lexus de indruk het alleen nog maar te doen om te choqueerden. Eén ding is zeker bij zo'n (design)strategie: je bent al gauw het gesprek van de dag bij het koffiezetapparaat. Ook de UX Concept maakt de tongen behoorlijk los, steevast verdeeld in twee kampen: positief en negatief.

(Realistisch?) voorproefje
Gedurfd is de Lexus UX Concept absoluut. Misschien nog wel meer dan de LF-NX Concept destijds, waar uiteindelijk de NX 300h uit voortvloeide. Heeft de SUV-concept nog meer om het lijf dan enkel oogbalverpulverd zijn? Jazeker, de UX is zowaar een voorbode van een nieuwe compacte crossover van Lexus. Die zou dan ongeveer 4,40 meter lang, 1,90 meter breed en 1,52 meter hoog zijn, met een wielbasis van 2,64 meter. Klinkt als een concurrent voor de Audi Q2, BMW X2 en Mercedes GLA.

Hologrammen
Spraakmakend is ook de cockpit. Daar past Lexus namelijk de zogeheten 3D Human Machine Interface (HMI) toe die hologram-achtige displays kunnen weergeven. Oftewel, menu's waar je als bestuurder als het ware fysiek omheen kunnen cirkelen (met je handen). Niet dat deze innovatieve technologie binnenkort in productie gaat, maar zeg nooit nooit. Eerst komt nog gesture control, maar daarna zijn hologrammen zeker niet ondenkbaar. Deze verbluffende 3D-techniek is in andere branches al in opkomst, waaronder de muziekindustrie (concerten van nog altijd op handen gedragen, reeds overleden artiesten).

Gerelateerde artikelen

Eerste foto Lexus ES, opvolger van de GS

Autonieuws
> Artikel lezen

Lexus LF-1 Limitless: onbegrensde luxe

Autonieuws
LF-1
> Artikel lezen

Lexus UX stuk zachter voor de ogen als productiemodel

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.