Autonieuws

Mercedes-AMG werkt aan supercar met F1-motor

Bij Mercedes-AMG gonst het al een tijdje van geruchten over een nieuwe supercar van het merk. Géén nieuwe SLS AMG, maar iets heftiger. Veel heftiger. Porsche 918 Spyder-heftig. En nu is, aan de vooravond van de Autosalon van Parijs, het hoge woord gevallen. Hij komt!

De Duitsers willen uit het vaatje F1-technologie tappen om een hybride neer te zetten met fenomenale prestaties. Daarover wordt natuurlijk nog niets concreets verteld. Daarvoor is het nog te vroeg. Maar er zijn al wel wat zaken die uit het geruchtencircuit komen. Speculeer je lekker even met ons mee?

Formule 1-motor
Zo wordt er gezegd dat de 1,6 liter V6 uit de W07 F1-bolide gebruikt zou kunnen worden. Uit die kleine cilinderinhoud zou Mercedes zo maar even 900 pk willen halen. En alsof dat nog niet genoeg is, moeten elektromotoren (voor minstens 160 pk) de voorwielen bijstaan. Het gewicht zal door het gebruik van exotische materialen niet meer dan 1 ton mogen bedragen. Wow!
“Kwestie van de Bugatti Chiron een poepje te laten ruiken.”

En de prestaties?
Ook daar alleen speculaties. De topsnelheid zou meer dan 350 km/h bedragen. En de traditionele sprint naar 100 km/h moet kunnen in minder dan 2,5 seconden. Kwestie van de Bugatti Chiron een poepje te laten ruiken. De vorm? Daar was vanavond tijdens de persconferentie wel al een eerste impressie van te zien. Maar dat laat nog alle vrijheid.

Gerelateerde artikelen

Prijzen voor Mercedes-AMG GT 4-deurs Coupé

Autonieuws
> Artikel lezen

Mansory-saus voor Mercedes-AMG C 63 Coupé

Tuning & styling
> Artikel lezen

Mercedes-AMG GT S Roadster doet aan ellenbogenwerk

Autonieuws
Mercedes-AMG GT S Roadster doet aan ellenbogenwerk
> Artikel lezen

Mercedes G-klasse teruggeroepen om hilarische reden

Autonieuws
> Artikel lezen

Mercedes-AMG C 63-modellen bijgepunt

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.