Autonieuws

Meer info nieuwe Honda Civic

Begin 2006 komt Honda met hun compleet nieuwe Civic. Honda gaat weer eigenwijze auto’s maken, zei woordvoerder Leo Jegen van Honda al. En dat is goed te zien aan deze futuristisch vormgegeven Civic.

Op de autosalon in Genève stond de concept-car van de Civic al en op de IAA zal het productiemodel voor het eerst aan het publiek worden getoond. De productieversie, zoals die hier op de foto’s te zien is, wijkt niet veel af van de concept-car. Andere mistlampen aan de voorzijde, andere achterlichten, normale ruiten en minder grote velgen en dat zijn de verschillen wel. Ook hebben de achterportieren nog steeds de hoge handgrepen. De nieuwe Civic is totaal 4,25 meter lang, 1,76 meter breed en 1,46 meter hoog. De wielbasis bedraagt 2,64 meter.
 
Startknop
Het interieur van de Civic sluit goed aan bij de buitenkant. Een mooi driespaaks stuur met erachter een display met centrale toerenteller zorgt voor een sportieve zitplaats. Een sleutel omdraaien hoeft ook niet meer, want Honda rust de Civic uit met een startknop. Ook heeft Honda goed over de achterstoelen nagedacht. In een handomdraai kun je namelijk de achterbank in de dubbele bodem laten verdwijnen en meer bagageruimte creëren. Met de achterbank omhoog is dit al 456 liter.
 
Nieuwe 1.8
In het begin van 2006 zal de Civic met drie motoren leverbaar worden. Als basismotor moet een 83 pk sterke 1.4 liter benzinemotor dienst doen. Hiernaast komt een 140 pk sterke 1.8 liter benzinemotor die volgens Honda de kracht van een 2.0 heeft, maar het verbruik van een 1.4. Ook zal de nieuwe Civic er met een dieselmotor komen. Dat zal de 2.2 liter krachtbron zijn, die onder andere ook al dienst doet in de Accord. Met 140 pk en 340 Nm is het zeker geen langzame zelfontbrander. Alle motoren worden geleverd met een handgeschakelde zesbak, maar ook zal er een gerobotiseerde handbak komen voor een aantal motoren. Voor welke dat precies is, is nog niet bekend.
 
Hybride al in Maart!
Naast de gewone versie van de Civic wil Honda zo snel mogelijk met een snelle variant komen. De Type-R komt alleen in 3-deurs vorm en zal pas in 2007 op het toneel verschijnen. In maart 2006 komt er ook een hybride versie van de Civic. Meer informatie hierover verwachten wij op de IAA.

Gerelateerde artikelen

De nieuwe Honda Civic: groter maar lichter

Autonieuws
De nieuwe Honda Civic
> Artikel lezen

Honda Civic Type-R Concept ontketend

Autonieuws
Honda Civic Type-R Concept
> Artikel lezen

Honda Civic Type-R pakt Ring-record weer terug

Autonieuws
Honda Civic Type-R pakt Ring-record weer terug
> Artikel lezen

Prijskaartjes voor nieuwe Honda Civic

Autonieuws
> Artikel lezen

Nieuwe Honda Civic Type-R spreidt zijn vleugels

Autonieuws
Nieuwe Honda Civic Type-R spreidt zijn vleugels
> Artikel lezen

Snikken om af-fabriek accessoires voor Honda Civic Type-R

Autonieuws
Snikken om af-fabriek accessoires voor Honda Civic Type-R
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.