Autonieuws

Georgiër zet zijn tanden in het voorttrekken van 4 MINI’s

Recordpogingen worden niet alleen in Rio gedaan. Ook in Georgië, in diens hoofdstad Tbilisi om precies te zijn, onderneemt men schijnbaar onmogelijke prestaties. Zo poogde de 22-jarige Guram Ustiashvili gister een record te verbreken door vier MINI’s voort te trekken. Met zijn tanden!

Of Ustiashvili's missie is geslaagd is onbekend, maar de poging alleen al is verbijsterend. Immers, vier aan elkaar geknoopte Mini's Cooper wegen bij elkaar toch al gauw 4.500 kilogram. Meer dan een gezond en sterk gebit is dus vereist. Ook je eigen tanden zijn allesbehalve overbodige luxe bij zo'n recordpoging, want geen kleefpasta die deze krachten aankan.

Bus met Chinezen
Nogmaals, op welk record Ustiashvili precies jacht maakte is onduidelijk. Het Guinness World Record voor het trekken van een rollend voertuig met je tanden staat namelijk op 13.717 kilogram. Ja, je leest het goed: bijna 14 ton! De recordhouder? Ene Igor Zaripov uit Rusland. Hij wist begin 2015 dit record te vestigen door een bus met daarin een cameraman en tien (Chinese) toeschouwers voort te trekken over een afstand van 5 meter.

Eet verstandig, pak een Airbus
Het kan echter nœg gekker. Want zo wist Zsolt Sinka, ook al afkomstig uit het voormalige Oostblok, met zijn tanden een heuse Airbus A320 in beweging te krijgen. En hij trok daarbij nog een sprintje ook: 39 meter in 52 seconden.

Foto: Reuters/David Mdzinarishvili

Gerelateerde artikelen

Mini Electric Classic kan verleden niet met rust laten

Autonieuws
> Artikel lezen

MINI Yours Customised gaat nog een stapje verder

Autonieuws
> Artikel lezen

MINI zet groot (geschut) in tijdens Dakar 2018

Autonieuws
> Artikel lezen

MINI Hatchbacks en Cabrio bijgepunt en zuiniger

Autonieuws
> Artikel lezen

Speciale MINI voor Prins Harry en Meghan Markle

Autonieuws
Speciale MINI voor Prins Harry en Meghan Markle
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.