Autonieuws

Zie hier de Mercedes-AMG GT Roadster!

Misschien, heel misschien, zit er nog een Black Series in de pijplijn. Maar met de AMG GT R heeft Mercedes voorlopig wel het complete gamma van de GT Coupé uitgerold. De GT Roadster heeft vanaf nu prioriteit.

Update 24 augustus 2016 – Ook het kwik op en rond de Nürburgring schurkt tegen tropische temperaturen aan. Het effect? Rubber en asfalt in de Groene Hel plakken tegen elkaar als Yin en Yang. Voor Mercedes-AMG de ideale gelegenheid om de aanstaande GT Roadster eens goed uit te laten. En dat ging gepaard onder oorverdovend gebrul volgens onze fotograaf in de verkoelende bosjes langs de zijlijnen van het circuit.

Cabriomodel zoveel
Dat Mercedes-AMG de GT vroeg of laat van zijn dak zou ontdoen kon je van mijlenver zien aankomen. Das Haus is altijd al fervent liefhebber van de cabrio geweest, en momenteel heeft het zelfs meer dakloze modellen in huis dan ooit tevoren. Een AMG GT Roadster kan er dus ook nog wel bij.

Alles op z'n tijd
Tegelijk is het opmerkelijk dat de dakloze AMG-GT pas als laatste wordt toegevoegd. Dit betekent immers dat aartsrivaal, de Jaguar F-type, twee jaar langer zijn gang heeft kunnen gaan. Idem de Porsche 911 Cabriolet en Aston Martin V8 Vantage. Dat worden er zelfs drie, want de GT Roadster wordt niet eerder verwacht dan in de tweede helft van 2017. De mogelijke reden hiervan? De beperkte productiecapaciteit bij AMG.

Eén versie?
Hoe dan ook, dat -ie alsnog komt is louter goed nieuws. De AMG-GT is immers één van de lekkerste sportauto's van het afgelopen decennia, en als Roadster komt die brullende V8 ongetwijfeld nog beter uit de verf.

Overigens wordt er in de wandelgangen getwijfeld of er van de Roadster wel een 610 pk sterke S-versie verschijnt. Zou dit komen doordat de auto intern te boek staat als Mercedes-AMG GT C Roadster? Met de C van comfort en inherent daaraan een achtcilinder-biturbo die niet zo nodig zijn achterste tanden hoeft te laten zien.

Gerelateerde artikelen

Mercedes-AMG GT Black Series, ben jij dit?

Spyshots
'Mercedes wil GT4-racer naar de openbare weg brengen'
> Artikel lezen

Prijzen voor Mercedes-AMG GT 4-deurs Coupé

Autonieuws
> Artikel lezen

Mercedes-AMG GT Coupé laat zich eindelijk zien

Autonieuws
Mercedes-AMG GT Coupé laat zich eindelijk zien
> Artikel lezen

Mercedes-topman: '2020 mooi jaar voor AMG GT Black Series'

Spyshots
> Artikel lezen

Opnieuw gespot: de Mercedes-AMG GT4 die niet zo kan heten

Spyshots
Opnieuw gespot: de Mercedes-AMG GT4 die niet zo kan heten
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.