Autonieuws

Aussies: 'Weg met Drift Mode op Focus RS!'

En wij maar denken dat de Australiërs nogal relaxt en avontuurlijk zijn aangelegd. Nou, niet dus. Althans, niet allemaal.

De nieuwe Ford Focus RS wordt zowat overal enthousiast onthaald en bejubeld. Snel, efficiënt, niet fout geprijsd en goed ogend, zijn veel gehoorde complimenten. En dan is er nog de drift-modus, die je als bestuurder helpt om je banden op te roken terwijl je door het zijraampje kijkt. Maar natuurlijk maakt het induwen van een paar knopjes niet iedereen opeens een professionele drifter. Je moet bij de pinken blijven of het gaat fout. En juist daarom gaan er in Australië stemmen op om die pretmodus te verwijderen.

Alleen voor het circuit
Wanneer de driftmodus wordt ingeschakeld toont het instrumentarium van de Focus RS heel duidelijk dat het om een functie gaat die niet is bedoeld voor gebruik op de openbare weg. Maar heel wat veiligheidsinstanties en de Australische voetgangersbond vinden dat zo'n waarschuwing niet ver genoeg gaat. Ze willen dat alle verkochte exemplaren van de nieuwe Focus RS worden terugroept en de Drift Modus wordt uitgeschakeld. Ford zelf heeft hier echter geen oren naar. En terecht!

Gerelateerde artikelen

Team Sky volgt Tour in snelle Focus RS

Autonieuws
Team Sky volgt Tour in snelle Focus RS
> Artikel lezen

Hebbeding: Drift Stick in je Ford Focus RS

Autonieuws
> Artikel lezen

Mountune stopt Ford Focus RS meer pk's toe

Tuning & styling
> Artikel lezen

Een nieuwe Focus, een nieuwe Ford RS

Autonieuws
> Artikel lezen

Zowaar, Ford Focus RS kan nog scherper

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.