Autonieuws

Ford HQ steekt een lampje(s) op voor Le Mans-zege

50 jaar na dato heeft Ford opnieuw historie geschreven door eeuwig aartsrivaal Ferrari te kloppen op Le Mans. Daar is het merk – logischerwijs – maar wat trots op en dat zullen we weten ook. In het bijzonder de nachtbrakers op en rond Ford's hoofdkwartier in Dearborn, Michigan. Ludieke stunt, Ford!

Nadat de nieuwe GT op volle toeren heeft gedraaid tijdens de 84ste 24 Uren van Le Mans, is het de beurt aan Ford's marketingmachine. En ook die scoort met verve. Zodra de schemering invalt in Dearborn krijgt een specifiek aantal kantoorklerken op Ford's hoofdkwartier de opdracht de lampen in te schakelen. De rest van de nachtbrakers in het gebouw moet het maar eventjes met een klein nachtlampje doen. Allemaal voor het goede doel. Want de tekst die daardoor oplicht op de flank van het immense complex is niet te missen. Van heinde en verre valt de trotse hoera 'GT wins at Le Mans' te lezen. Zelfs al valt een klein deel weg achter een bomenrij.

Net als toen
Mocht je denken: Hé, zo'n stunt heb ik eerder gezien'. Dan kan dat kloppen. Een origineel idee is het namelijk niet, maar Ford heeft het in elk geval niet gejat van een ander bedrijf. In 1967, kort na de meest legendarische 1-2-3-overwinning op Ferrari op Le Mans, deed het dit ook al eens met de oplichtende tekst 'Won Le Mans'. Twee foto's daarvan vind je ook bijgevoegd.

Gerelateerde artikelen

Autodromo brengt ode aan Ford GT

Lifestyle & design
> Artikel lezen

Wat als Ford zou terugkeren naar het DTM

Autonieuws
> Artikel lezen

Afrojack & co nemen eerste 'Nederlandse' Ford GT in ontvangst

Autonieuws
> Artikel lezen

Ford GT '67 Heritage Edition is in een overwinningsroes

Autonieuws
> Artikel lezen

Klacht tegen 'uitverkorene' die Ford GT te koop zet

Autonieuws
> Artikel lezen

Ken Block doet rondje Le Mans in Ford GT

Autonieuws
Ken Block stuurt Ford GT over Le Mans
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.