Autonieuws

Mitsubishi droomt (opnieuw) van premium-SUV

Het heeft er alle schijn van dat Mitsubishi enkel nog maar droomt van SUV's en crossovers. Haar volgende studiemodel is namelijk ook van dit trendy type. Een naar eigen zeggen 'high-end SUV' dit keer.

Tel je eventjes mee? XR-PHEV I, GC-PHEV, Concept AR, XR-PHEV II en EX. Dat zijn de vijf experimentele SUV's dan wel crossovers die Mitsubishi in relatief korte tijd heeft gepresenteerd. De Ground Tourer Concept, waarmee nu mysterieus wordt gedaan in de aanloop naar de Autosalon van Parijs, is nummer zes. Zes! Terwijl ondertussen enkel de vernieuwde Outlander daadwerkelijk tot wasdom is gekomen. Je gaat je bijna afvragen of Mitsubishi maar niet weet te kiezen welke SUV het als volgt in productie moet nemen.

Sports Utility Coupé
Maar goed, de Ground Tourer Concept. Op het visuele vlak doen de Japanners enerzijds nog heel geheimzinnig. Tegelijkertijd kunnen ze het niet laten alvast te verklappen dat de Ground Tourer een SUV is met nogal wat coupé-trekjes. Een SUC dus, oftewel Sports Utility Coupé.

Die designrichting kon je trouwens op de klompen aanvoelen, want Mitsubishi heeft al tal van keren aangeven zich de komende jaren eigenlijk alleen nog maar te richten op trendy koetswerkvormen (en een sterk aflopende daklijn lijkt daarbij niet meer weg te denken). Zelf omschrijft het merk dit overigens liever als 'functionele schoonheid'.

Premium-beleving
Wat de Ground Tourer Concept ook wil uitstralen, is 'high-end' en de Japanners hebben naar eigen zeggen hun best gedaan om deze premium-beleving op z'n Japans zo goed mogelijk over te laten komen. Hoe? Dat krijgen we pas te zien en te horen vanuit Parijs, medio oktober.

Gerelateerde artikelen

Mitsubishi geeft prijzen Eclipse Cross af

Autonieuws
Mitsubishi geeft prijzen Eclipse Cross af
> Artikel lezen

Nog een ronde voor Mitsubishi Outlander PHEV

Autonieuws
> Artikel lezen

Mitsubishi stippelt toekomstvisie uit met e-Evolution Concept

Autonieuws
Mitsubishi stippelt toekomstvisie uit met Tokyo-concept
> Artikel lezen

CEO Renault-Nissan: 'Wij zijn de allergrootste'

Autonieuws
CEO Renault-Nissan: 'Wij zijn de allergrootste'
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.