Autonieuws

Maak kennis met de nieuwe Audi A5 Sportback

De voorspelbare designtaal van tegenwoordig heeft zijn voor- en nadelen. Het nadeel is duidelijk, we worden namelijk liever verrast en dat gebeurt nog weinig. Maar het voordeel is dat handige illustrators er vaak heel dichtbij zitten. Neem bijvoorbeeld de nieuwe Audi A5 Sportback. Zo wordt 'ie (ongeveer).

Nu de nieuwe Audi A5 Coupé gepresenteerd is kunnen we uitkijken naar de volgende modellen in de A5-range. Net als bij de eerste generatie zullen een A5 Cabriolet alsook een nieuwe Sportback volgen.
“Die grote achterklep, zou dat een belangrijke drijfveer zijn geweest voor het succes van de A5 Sportback?”

Nieuw tot het laatste schroefje
De A5 Coupé - en straks dus ook de Sportback - is gebouwd op het gloednieuwe MLB-platform. Dat werd met de presentatie van de huidige A4 aan de wereld voorgesteld en vormt een volgende stap voor Audi. Het betekent een aanzienlijke gewichtsbesparing, maar ook de introductie van tal van nieuwe technologie. Want let wel, je ziet het aan het design niet meteen, maar tot het allerlaatste schroefje zal ook deze A5 Sportback gloednieuw zijn ten opzichte van zijn voorganger. Net als de behoudend vormgegeven A4.

Grote achterklep
Behalve dat de A5 Sportback veel dynamischer gelijnd is dan de A4 heeft hij ook een praktisch pluspunt: die grote achterklep. Want waar je bij schoonheid meestal concessies moet doen aan bruikbaarheid daar heeft de A5 Sportback juist meer praktische ruimte dan de sedan-versie van de A4. Dankzij de grote achterklep kun je immers gemakkelijker je bagage inpakken. Zou dat een belangrijke drijfveer zijn geweest voor het grote succes van de A5 Sportback?

Gerelateerde artikelen

Nieuwe Audi A5 Sportback in drievoud gepresenteerd (A5, S5, g-tron)

Autonieuws
> Artikel lezen

Audi A4 en A5 ultra pakken 20% bijtelling

Autonieuws
Audi A4 en A5 ultra pakken 20% bijtelling
> Artikel lezen

Nieuwe Audi A5 Sportback onderweg naar Q3 2016

Spyshots
Audi A5 Sportback
> Artikel lezen

Vaarwel Audi RS 4 Sedan, welkom RS 5 Sportback

Spyshots
> Artikel lezen

Caractere-douche voor Audi A5

Tuning & styling
Caractere-douche voor Audi A5
> Artikel lezen

Audi A5 Sportback maakt laatste wintertesten

Spyshots
Audi A5 Sportback maakt laatste wintertesten
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.