Autonieuws

Gigantisch hybride-offensief van Mercedes-Benz

In de komende twee jaar gaat Daimler, het moederconcern van Mercedes-Benz, maar liefst 7 miljard euro investeren in groene technologie. Concreet betekent het dat er van elke Mercedes-serie een 'elektrische' versie zal verschijnen. Maar ook waterstof gaat een belangrijke rol spelen.

Mercedes-Benz heeft zich de afgelopen jaren al behoorlijk sterk gemaakt voor de introductie van hybrides. Maar dat was slechts het begin. Nog dit jaar komen de GLC Coupé 350 e 4MATIC en de E 350 e op de markt. Inmiddels al het zevende en achtste model. De volgende sprong is in 2017, beginnend met de vernieuwing van de S 500 e. Die wordt voor het eerst wordt met doorontwikkelde lithium-ion-accu's uitgerust. Een elektrische actieradius van meer dan 50 kilometer moet daardoor haalbaar zijn.
“Concreet betekent het dat er van elke Mercedes-serie een 'elektrische' versie zal verschijnen.”

Elektrische versie van elke Mercedes-Benz
De fabrikant gaat echter nog veel verder. Stap voor stap zullen alle Mercedes-Benz personenauto's elektrificeren, zo laat het weten. En daarbij wordt niet top één paard gewed. Na de introductie van nieuwe dieselmotoren volgt volgend jaar ook een nieuwe generatie benzinemotoren. Die vormen samen met waterstof de basis van de elektrische ondersteuning in de vorm van plug-in techniek.

Waterstof
Na jarenlang conceptcars te hebben gepresenteerd en wereldwijd grondig te hebben getest doet ook de brandstofcel zijn intrede bij Mercedes-Benz. De eerder dit jaar gepresenteerde GLC F-Cell voorzien van plug-in brandstoftechnologie komt in 2016 op de markt. Die combineert de brandstofcel met een lithium-ion accu welke aan het stopcontact kann worden opgeladen.

Volledig elektrische Mercedes-Benz
Tot slot laat Mercedes-Benz tussen neus en lippen door weten dat er ook gewerkt wordt aan een volledig elektrische auto. Nog dit decennium moet die in productie gaan.

Gerelateerde artikelen

Prijzen Mercedes-Benz GLC Coupé bekend

Autonieuws
Prijzen Mercedes-Benz GLC Coupé bekend
> Artikel lezen

Mercedes GLC Coupé Concept: aanstaande X4 opponent

Autonieuws
Mercedes GLC Coupé Concept: aanstaande X4 opponent
> Artikel lezen

Mercedes GLC Coupé zit eraan te komen

Spyshots
Mercedes GLC Coupé erg trouw aan concept
> Artikel lezen

Mercedes-AMG GLC 43 Coupé rolt zijn spieren

Autonieuws
> Artikel lezen

Mercedes-Benz GLC Coupé: GLC, maar dan als coupé

Autonieuws
Mercedes-Benz GLC Coupé
> Artikel lezen

Mercedes-AMG GLC 63 en GLC Coupé 63: V8 beesten

Autonieuws
Mercedes-AMG GLC 63 en GLC Coupé 63: V8 beesten
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.