Autonieuws

Hyundai showt RM16 N Concept

Hyundai gaat best lekker in het WRC, maar echt vertalen naar de straat doet het dit niet. Het blijft – helaas – bij plaagstootjes in de vorm van opwindende studiemodellen, waarvan deze RM16 N Concept zopas is gepresenteerd op de Busan Auto Show in thuisland Zuid-Korea.

Enige tijd geleden richtte Hyundai het N-label op, een naar eigen zeggen tegenhanger van BMW M en AMG. Maar tot dusver hoeven die laatste performancehuizen zich weinig zorgen te maken, want verder dan handvol spectaculaire conceptcars komen de sportieve aspiraties van de Zuid-Koreanen niet tot nog toe. Evenwel oogt elk opwarmertje veelbelovend, zo ook deze RM16 N Concept.

Opgepompte Veloster
Net als de RM14 en RM15 staat de RM16 N Concept bijna letterlijk bol van de Veloster-trekjes, de asymmetrische hatchback die in Nederland niet lang in de prijslijsten heeft gestaan. Dat de gespierde koets niet enkel uiterlijk vertoon betreft, bewijst de aandrijflijn. Die bestaat namelijk uit een midscheeps geplaatste 2.0 liter turbomotor met niet minder dan 300 pk, gekoppeld aan een manuele 6-bak die het vermogen naar de achterwielen sluist. Behoorlijk WRC-waardig dus, al zien we liever dat Hyundai N met een productiemodel op de proppen komt. En snel een beetje, alsjeblieft.

Gerelateerde artikelen

Hyundai slaat nieuwe weg in met Le Fil Rouge

Autonieuws
Hyundai
> Artikel lezen

Waar blijft de (ver)nieuw(d)e Hyundai i40?

Spyshots
> Artikel lezen

Dit betaal je voor Hyundai's waterstof-SUV, de Nexo

Autonieuws
> Artikel lezen

Soms is een kentekenplaat zo lelijk nog niet

Autonieuws
> Artikel lezen

Beeldschone Genesis Essentia riekt naar plagiaat

Autonieuws
> Artikel lezen

Twee keer kijken naar gefacelifte Hyundai i20

Autonieuws
Twee keer kijken naar gefacelifte Hyundai i20
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.