Autonieuws

Nieuwe Skoda Yeti wordt bloedserieus

Terwijl zustermerken Volkswagen en Seat al helemaal bij de tijd zijn met een gloednieuwe Tiguan en Ateca, moet Skoda het nog doen met de intussen 7 jaar(!) oude Yeti. Verversing is evenwel onderweg en wij blikken graag vooruit op die boreling.

Met geboortejaar 2009 is de Skoda Yeti een van de langst lopende modellen op de markt. Tijd voor een opvolger dus en daar wordt hard aan gewerkt. Sterker, de Tsjechische fabrikant is bezig aan een heus SUV-offensief en de 7-persoons Kodiaq zal de spit gaan afbijten. Dit jaar nog.

Lange adem
Skoda zal er zo haar redenen voor hebben, maar het is op z'n minst opmerkelijk dat de Kodiaq voorrang krijgt op de nieuwe Yeti. Full size SUV's zitten weliswaar weer in de lift, maar hun compacte soortgenoten zijn evengoed nog steeds een stuk gewilder. Anderzijds, de Yeti is twee jaar geleden nog ingrijpend gefacelift en mogelijk meent Skoda dat het succesmodel zodoende nog wel een jaartje langer door kan.

Duits design
2017 zal hét jaar van de gloednieuwe Skoda Yeti worden, en het hoeft geen betoog wat we kunnen verwachten van het model. Precies, dat wordt niets meer maar ook niet minder dan een Tiguan dan wel Ateca in een modern Skoda-jasje. Kortom, zowel van binnen en buiten zal de toon nogal serieuzer zijn. Want dat de nieuwe Yeti weer net zo speels en olijk smoelt als de eerste generatie van voor de facelift, dat tijdperk hebben ze in Praag afgesloten. Best jammer, want 'Duits' georiënteerde auto's zijn er al genoeg en verandering van spijs doet eten is niet voor niets een spreekwoord.

Ook als hybride
Op technisch vlak zal de nieuwe Yeti een flinke sprong voorwaarts maken. Zo zal Skoda niet zoals vroeger bepaalde restricties krijgen opgelegd wanneer het winkelt in de schappen van Volkswagen, met als resultaat dat de nieuwe Yeti onder meer over nagenoeg dezelfde aandrijflijnen zal beschikken als de Tiguan. Naast hypermoderne TSI's en TDI's (met uitzondering van de krachtigste) zit er zodoende ook een GTE-achtige hybride in de pijplijn.

Gerelateerde artikelen

Skoda Karoq in voetsporen van Kodiaq

Autonieuws
Skoda Karoq in voetsporen van Kodiaq
> Artikel lezen

Skoda Vision X: voorproefje van de nieuwe Yeti

Autonieuws
Skoda Vision X: voorproefje van de nieuwe Yeti
> Artikel lezen

Opvolger Skoda Yeti zal Karoq heten

Autonieuws
> Artikel lezen

Geprijsde Skoda Karoq valt er precies tussenin

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.