Autonieuws

Peugeot L500 R HYbrid: hybrideracer met toekomstvisie

Met de Peugeot L500 R HYbrid geeft het merk met de leeuw ons een indruk van hoe zij de autosport in de toekomst zien. Maar tegelijkertijd blikt Peugeot terug. Terug op haar overwinning in de Indianapolis 500 aan het begin van de vorige eeuw.

Op 30 mei 1916 rijdt de Peugeot L45, met achter het stuur Dario Resta af op de overwinning in de Indianapolis 500. Op dit op twee na oudste circuit ter wereld klokt Resta een gemiddelde snelheid van 135 km/h. Het is de eerste van drie overwinningen die het Franse merk op het wereldberoemde Amerikaanse circuit weet te behalen. En het startpunt van de successen van Peugeot in de autosport.
“Een futuristische racebolide met designinvloeden van zowel de L45 van weleer alsook hedendaagse en toekomstige Peugeot's.”

Design
Honderd jaar later grijpt Peugeot haar kans om dit moment te eren en een moderne interpretatie van de L45 te maken. Het resultaat is deze 500 pk sterke L500 R HYbrid. De single-seater met gesloten cockpit is een futuristische racebolide met designinvloeden van zowel de L45 van weleer alsook hedendaagse en toekomstige Peugeot's.

In 2,5 seconden naar 100 km/h
Onder de carbon body schuilt een krachtcentrale met in totaal 500 pk. De benzinemotor draagt 270 pk bij terwijl de beide elektromotoren het totaal tot 500 pk weten te stuwen. Een combinatie die we ook kennen uit de 308 R HYmotion. Peugeot claimt dat deze lichtgewicht en uiterst gestroomlijnde racebolide er in 2,5 seconden mee naar 100 km/h moet kunnen sprinten. We geloven het meteen.
“Een augmented reality headset kan bovendien als virtuele co-piloot ondersteunen.”

Virtuele co-piloot
Echt futuristisch wordt het in het interieur. De essentiële informatie over bijvoorbeeld snelheid en toerental alsook de positie op het circuit wordt als hologram geprojecteerd in de cockpit. Een augmented reality headset kan bovendien als virtuele co-piloot ondersteunen. Volgens Peugeot een volgende stap in de moderne racerij.

Gerelateerde artikelen

Nieuwe Peugeot 508 met de billen bloot

Autonieuws
> Artikel lezen

Traagste Peugeot 205 GTi ooit is ook de coolste

Autonieuws
> Artikel lezen

De nieuwe Peugeot 508: vijfdeurs coupé

Autonieuws
De nieuwe Peugeot 508: alle details
> Artikel lezen

Nieuwe Peugeot 508 lijkt in niets op voorganger

Autonieuws
> Artikel lezen

Peugeot's nieuwste EV lust stof en modder als ontbijt

Lifestyle & design
> Artikel lezen

Peugeot Rifter neemt stokje over van Partner

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.