Autonieuws

Iron Man à la Hyundai

Momenteel is Hyundai nog automotive hofleverancier van populaire Marvel-series als Daredevil en Luke Cage. Maar als de stoute droom van het bedrijf uitkomt, stapt Robert Downey Jr. ooit nog eens in zijn Iron Man-pak met daarop 'Made in South Korea'.

Dit is even wat anders dan een guitige i10 of sobere i40. Hyundai werkt aan een heus exoskelet. Dit is een soort robotharnas waarin een mens zich vast kan gespen en in staat stelt dingen te doen die het anders niet zou kunnen. Een paar honderd kilo boven je hoofd heffen bijvoorbeeld. Net als Iron Man in de gelijknamige stripverfilmingen dus, al zal vliegen als een volleerd straaljagerpiloot in een JSF er niet bij zijn. Voorlopig.

Militaire en civiele versie
Van de Hyundai H-LEX, zoals het exoskelet officieel heet, zijn er twee versies in de maak. Zo is er een hardcore militaire variant in ontwikkeling, maar wordt er ook gewerkt aan een lichtgewicht variant. Het uiteindelijke doel van beide cyborg-versies mag duidelijk zijn? Precies, mensen helpen die kampen met een beperkte mobiliteit. Als dat niet heroïek in optima forma is…

Gerelateerde artikelen

Soms is een kentekenplaat zo lelijk nog niet

Autonieuws
> Artikel lezen

Dit betaal je voor Hyundai's waterstof-SUV, de Nexo

Autonieuws
> Artikel lezen

Beeldschone Genesis Essentia riekt naar plagiaat

Autonieuws
> Artikel lezen

Waar blijft de (ver)nieuw(d)e Hyundai i40?

Spyshots
> Artikel lezen

Twee keer kijken naar gefacelifte Hyundai i20

Autonieuws
Twee keer kijken naar gefacelifte Hyundai i20
> Artikel lezen

Audi en Hyundai storten zich samen op brandstofcel

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.