Autonieuws

Peugeot i-Cockpit digitaler dan ooit

Het einde voor de analoge klokkenwinkel lijkt nabij. Digitaal maakt een serieuze opmars en Peugeot is het volgende merk dat hierop overstapt. Wel eerst bijbetalen, uiteraard.

Mercedes, Jaguar, Land Rover, Audi en Volkswagen, bij deze merken prijkt er al een digitaal instrumentarium in de prijslijsten. Peugeot treedt nu in die voetsporen met een doorontwikkeling op haar veelbesproken i-Cockpit. Het compacte stuurtje (dat voortaan nog iets kleiner is) is gebleven, maar pal daarachter gaat – bij wie dat wenst – dus voortaan een compleet digitaal instrumentarium schuil.

Net als bij de Virtual Cockpit van Audi is bij de versie van Peugeot de belangrijkste auto-informatie direct in het blikveld van de bestuurder op te roepen. De handen hoeven zodoende nog nauwelijks van het stuurwiel gehaald worden om zaken te raadplegen en dat bevordert natuurlijk de verkeersveiligheid. Anderzijds, al die (digitale) kleurtjes kunnen ook sneller afleiden, maar dat terzijde.

Amplify
Ook onder handen genomen is het head-up display (waarmee Peugeot pionierde in de betaalbare autosegmenten) en het centrale infotainmentscherm. Die laatste meet nu 8 inch in diameter en staat meer vrijstaan in het dashboard voor een betere afleesbaarheid. Echter het voornaamste nieuwtje is toch wel het zogeheten Amplify.

Peugeot i-Cockpit Amplify, zoals de nieuwe feature volmondig heet, is volgens de Franzen een systeem dat na een druk op de knop de inzittenden 'in een nieuwe emotionele en stimulerende dimensie plaatst'. Dit klinkt nogal vaag zo, maar je moet hierbij denken aan het kunnen veranderen van de kleur en intensiteit van de sfeerverlichting in de portierpanelen en het dashboard, stoelen die pardoes de rug beginnen te masseren en subtiele geuren die in het interieur worden verspreid. 'Je voelt je lekkerder in een Peugeot' in optima forma 2.0, zeg maar.

Naar verwachting is de aanstormende 3008 de eerste Peugeot die uitgerust kan worden met de nieuwe i-Cockpit.

Gerelateerde artikelen

Nieuwe Peugeot 508 lijkt in niets op voorganger

Autonieuws
> Artikel lezen

Peugeot's nieuwste EV lust stof en modder als ontbijt

Lifestyle & design
> Artikel lezen

Peugeot Rifter neemt stokje over van Partner

Autonieuws
> Artikel lezen

Traagste Peugeot 205 GTi ooit is ook de coolste

Autonieuws
> Artikel lezen

De nieuwe Peugeot 508: vijfdeurs coupé

Autonieuws
De nieuwe Peugeot 508: alle details
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.