Autonieuws

Sneller en exclusiever: Lamborghini Gallardo SE

De Italiaanse sportautofabrikant Lamborghini presenteert een nog snellere en exclusievere versie van de Gallardo. De Gallardo Special Edition heeft bijzondere exterieurkenmerken en er worden er slechts 250 van gebouwd.

Dat een Gallardo geen alledaagse verschijning is betekend niet dat Lamborghini klanten zich nog verder willen onderscheiden. Daarom bouwt Lamborghini een Special Edition van de Gallardo. Het model wordt gekenmerkt door een two-tone exterieur, een sportiever interieur en technische aanpassingen. Dat maakt de Gallardo SE nóg sneller en exclusiever.
 
Two-tone exterieur
De Gallardo Special Edition is leverbaar in zes verschillende carrosseriekleuren. Het betreft de kleuren wit, geel, oranje, groen en twee varianten grijs. Het dak, de motorkap, de voor- en achterspoiler en de spiegels zijn altijd zwart. Dit geeft een mooi contrast tegen de rest van de carrosserie. Net als bij de Ferrari F430 is de motorkap voor een gedeelte voorzien van glas waardoor een blik op de V10 kan worden geworpen. De achterlichten zijn een beetje donkerder getint en de remblokken zijn leverbaar in grijs of geel.
 
Sportiever interieur
In het interieur wordt het two-tone concept van het exterieur doorgezet. Het stiksel van het leer is in de kleur van de carrosserie uitgevoerd. Zowel in de hoofdsteunen als op het dashboard is het Lamborghini-logo te vinden. Het tapijt is zwart van kleur en ook hierbij is het stiksel uitgevoerd in de kleur van de carrosserie. Een speciaal typeplaatje maakt duidelijk dat je hier te maken hebt met de Special Edition.
 
Rijke uitrusting
De standaarduitrusting van de Gallardo SE is zeer rijk. Zo heeft Lamborghini een achteruitrijcamera gemonteerd die zijn beeld weergeeft op het multimedia scherm op het dashboard. Zaken als airco, elektrische ramen, centrale vergrendeling op afstandsbediening en andere comfortverhogende zaken zijn ook aanwezig. De lijst met opties is erg lang en bestaat uit onder andere een navigatiesysteem, verwarmbare buitenspiegels, verwarmbare ruitenwissers, volledige verstelbare elektrische stoelen en nog veel meer.
 
Sneller en sportiever
Naast alle optische aanpassingen heeft Lamborghini de Gallardo SE ook technisch aangepast. Zo is de automatische versnellingsbak aangepast met als resultaat dat er nog sneller geschakeld wordt. Dit heeft als gevolg dat de Gallardo SE in 4,0 seconden naar 100 km/h sprint en een topsnelheid behaalt van 315 km/h. Daarmee is de Gallardo SE 0,2 seconden sneller in zijn acceleratie en heeft ´ie een 6 km/h hogere topsnelheid dan de ´gewone´ Gallardo. Dankzij aanpassingen in het onderstel, de vering en het stuurgedrag rijdt de Gallardo SE nóg strakker. Zijn vermogen wordt overgebracht op alle vier de wielen dankzij de standaard permanente vierwielaandrijving.
 
250 stuks
Vanaf september zal de Gallardo Special Edition leverbaar zijn. Zoals gezegd is de oplage beperkt tot 250 exemplaren. De prijs is vastgestel op € 141.500,- exclusief belastingen.

Gerelateerde artikelen

Lamborghini Sesto Elemento nadert productiestadium

Autonieuws
Lamborghini Sesto Elemento nadert productiestadium
> Artikel lezen

Laatste Lamborghini Gallardo van de band gerold

Autonieuws
Laatste Lamborghini Gallardo van de band gerold
> Artikel lezen

Grensverleggend: Lamborghini Gallardo LP 570-4 Squadra Corse

Autonieuws
Grensverleggend: Lamborghini Gallardo LP 570-4 Squadra Corse
> Artikel lezen

Zagato waagt zich aan Lamborghini Gallardo

Autonieuws
Lamborghini 5-95
> Artikel lezen

Pensioen voor Lamborghini Gallardo in zicht

Autonieuws
Pensioen voor Lamborghini Gallardo in zicht
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.