Autonieuws

Gloednieuwe fabriek voor comeback TVR

Velen zien TVR graag een glorieuze comeback maken. Ook de overheid van Zuid-Wales. Want mede dankzij haar financiële steun staat daar binnenkort een gloednieuwe fabriek voor de opgestane Britse autobouwer paraat.

Achter de schermen wordt er hard gewerkt aan het eerste nieuwe TVR sinds de wederopstanding van het merk. Zo rond de zomer van 2017 moet deze sportauto met 'typische TVR-genen' van de band rollen, en dat gebeurt dus in het zuiden van Wales. De exact locatie van de gloednieuwe fabriek is nog niet bekend, maar het contract daarvoor is al wel ondertekend door zowel de TVR-directie als de lokale overheid.

Extra duit in het zakje
Naast financiële steun voor de fabriek investeert Zuid-Wales ook nog eens luttele miljoenen in andere zaken rond TVR. Tezamen zal het uitgavepotje 'TVR', verspreid over 5 jaar, een welkome 30 miljoen pond bedragen, omgerekend zo'n 38 miljoen euro.

Het is de zoveelste opsteker voor het roemruchte merk. Eerder werd namelijk bekendgemaakt dat er al 350 orders zijn geschreven voor de op stapel staande TVR voorzien van Cosworth-V8 en een design van de hand van Gordon Murray.

Gerelateerde artikelen

Herboren TVR trekt doek van nieuwe Griffith!

Autonieuws
Herboren TVR trekt doek van nieuwe Griffith!
> Artikel lezen

Goodwood Revival het decor van nieuwe TVR

Autonieuws
> Artikel lezen

Eindelijk beeld dat de nieuwe TVR recht aandoet

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.