Autonieuws

Fiat Tipo kruipt uit zijn schulp

Afgelopen jaar konden we al kennismaken met de Fiat Tipo Sedan, maar nu hebben we ook de eerste beelden van zijn praktischere broers. Twee varianten die voor Nederland juist veel belangrijker zijn, te weten de hatchback en de stationwagen.

We konden jullie in oktober al vertellen dat de eerder gepresenteerde Aegea in Nederland als Tipo Sedan leverbaar zou worden. Interessanter zijn de komst van de hatchback en stationwagen die met deze beelden voortijdig uit de doeken gedaan worden. Fiat wilde ze graag morgen met de wereld delen, maar helaas is het internet de Italianen te snel af.

Motorenpalet
Veel verrassingen kent de Italiaanse C-segmenter niet, het in- en exterieur was met de Sedan al uit de doeken gedaan en ook technisch is het meeste al bekend. Zo krijgt de consument de keuze uit twee dieselmotoren en een gelijk aantal benzinevarianten. De vermogens beginnen bij 95 pk en lopen op tot 120 pk voor de krachtigste variant. Welke krachtbronnen er exact naar Nederland komen is overigens niet duidelijk. Morgen, wanneer de deuren van de Autosalon van Genève openen, verwachten we meer details te kunnen vertellen.

Gerelateerde artikelen

Prijskaartjes voor Fiat Tipo Hatchback en Stationwagon

Autonieuws
Fiat Tipo prijzen
> Artikel lezen

Fiat Tipo Hatchback en Estate vallen Golf aan

Autonieuws
Fiat Tipo Hatchback en Estate vallen Golf aan
> Artikel lezen

Fiat Tipo ook als vijfdeurs hatchback

Spyshots
> Artikel lezen

Fiat Tipo Sedan heeft een prijskaartje

Autonieuws
Fiat Tipo Sedan
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.