Autonieuws

Het aftellen naar de Bugatti Chiron is begonnen

Zoals jaar in, jaar uit staat de Autosalon van Genève bol van de pk's. Ook de komende editie, die volgende week aanvangt, zal weer één groot supercar-festijn zijn en nu al kan met relatieve zekerheid worden beweerd dat de grootste klapper de Bugatti Veyron is. Het aftellen is begonnen…

Nog een kleine week en dan is het eindelijk zover: de onthulling van de Chiron, die Bugatti tot dusver knap onder de pet weet te houden. Want de meesten denken al wel bijna alles over de Veyron-opvolger te weten (vanwege de Vision Gran Turismo en divers spionagemateriaal), feitelijk weet slechts een klein groepje mensen wat er echt speelt. Te weten Bugatti en de om en nabij honderd gefortuneerden die een pre-order hebben uitstaan.

450 km/h
500 exemplaren zullen er van de Chiron worden gebouwd, dat is zeker. Maar de hamvraag is natuurlijk hoeveel vermogen de Franse hypercar krijgt toebedeeld. Vijf-tien-honderd peekaa's of zelfs nog een beetje meer? De aandrijflijn is in elk geval een bekende, namelijk een doorontwikkeling van de 8.0 liter W16 met vier turbo's. Een geweldenaar die wel eens een surrealistisch top van 450 km/h mogelijk zou kunnen maken.

Gerelateerde artikelen

Terugroepen van een Bugatti doe je zo

Autonieuws
> Artikel lezen

LEGO Bugatti Chiron al net zo gedetailleerd als de echte

Autonieuws
> Artikel lezen

Bugatti Chiron Sport geeft iedereen het nakijken

Autonieuws
Chiron Sport
> Artikel lezen

Vooruitblikken op Bugatti Chiron Grand Sport

Autonieuws
> Artikel lezen

3D geprinte titanium remklauwen voor Bugatti Chiron

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.