Autonieuws

Milde facelift voor Volvo V40 en V40 Cross Country

Na vier zeer succesvolle jaren heeft Volvo de V40 een facelift gegeven in de hoop het succes voort te zetten. Met uiterlijke wijzigingen, een nieuwe motor en een paar kleine technische updates staan de Volvo V40 en V40 Cross Country vanaf mei weer fris bij de dealers.

Wereldschokkend is de facelift niet. Sterker, het vergt twee keer kijken om de wijzigingen te ontdekken. Kijk en vergelijk je aandachtig, dan vallen in eerste instantie de lichtunits op waarin de beeltenis van Thor's hamer is verwerkt. We kennen deze lichtsignatuur natuurlijk al van de XC90 en nieuwe S90 en V90.
Verder is de grille subtiel aangescherpt en dan met name het logo. Dat oogt wat prominenter. Achteraan veranderd is zelfs helemaal niets. Wel zijn er nieuwe lakkleuren en wieldesigns.

Interieur
Ook over het binnenste spreekt Volvo van mooiere kledingstoffen en materialen. De bekledingstof City Weave is zelfs helemaal nieuw en het stuurwiel kan voortaan uitgevoerd worden in Charcoal/Blond. Als dashboardinleg is er keuze uit Black Grid Aluminium, Milled Aluminium, en Stealth Aluminium. Bovendien is een zwarte hemel nu ook te bestellen.

Flic-knop
Verder heeft Volvo de On Call-applicatie opgewaardeerd. Behalve connectiviteit via draagbare devices zoals Apple Watch en Android Wear kunnen berijders van een Volvo ook met hun auto praten via smartphones met het Microsoft 10-besturingsprogramma. Een andere update voor Volvo On Call is de integratie van een persoonlijke agenda. Hiermee kan de locatie van een geplande afspraak direct in het navigatiesysteem worden ingevoerd.

Tot slot is de Flic-knop nieuw. Met deze fysieke knop – die zelf kan worden geprogrammeerd – kunnen meerdere functies worden bediend, zoals de deuren vergrendelen of de standkachel activeren. De Flic-knop kan tevens worden gebruikt als snelkoppeling naar het Volvo On Call Service-programma.

Nieuwe benzinemotor
Nieuw op motorisch vlak is de introductie van de T4 benzinemotor. De viercilinder is 190 pk sterk en weet een sprint naar 100 km/h in 6,9 seconden mogelijk te maken.

Prijzen vernieuwde V40 en V40 Cross Country
De prijzen van de vernieuwde V40 beginnen bij € 25.995,- voor de T2 Nordic. Als Cross Country beginnen de prijzen bij € 32.295,- voor de T3 in Nordic+-uitvoering. In de markt voor die nieuwe 190 pk sterke benzinemotor? Die rij je vanaf € 32.795,-, eveneens als Nordic.

Gerelateerde artikelen

Volvo introduceert smaakvolle Polestar Performance Parts

Tuning & styling
Volvo Polestar Performance Parts
> Artikel lezen

Zorgenvrij rijden met Volvo V40 Private Lease

Autonieuws
Zorgenvrij rijden met Volvo V40 Private Lease
> Artikel lezen

Najaarsvoordeel bij de Volvo-dealer

Autonieuws
Volvo Najaarscampagne
> Artikel lezen

Privé een Volvo V40 rijden voor € 349,- per maand

Autonieuws
Privé een Volvo V40 rijden: € 349,- per maand
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.