Autonieuws

Doek valt bijna voor Rolls-Royce Phantom

Na een glansrijke carrière van 13 jaar mag de Rolls-Royce Phantom dan eindelijk met pensioen. Maar niet voordat er op speciale wijze afscheid is genomen van de Phantom Coupé en Drophead Coupé in het bijzonder. Voor die twee valt het doek namelijk definitief.

Een gloednieuwe Phantom is in de maak, maar daarvan verschijnen geen Coupé en Drophead Coupé, zo laat Rolls-Royce officieel weten. Spijtig, maar zover is het nog niet. Eerst willen de Britten op gepaste wijze afscheid nemen van deze twee ultieme smaakmakers. Middels de Zenith Editions.

Verzamelaars opgelet!
Nog voor het zover is schudt Rolls-Royce verzamelaars van exclusieve auto's alvast wakker door over de Zenith Editions van de Phantom Coupé en Drophead Coupé te reppen dat het ware collector's items zullen zijn. Niet in de laatste plaats omdat er maar 50 exemplaren gebouwd zullen worden, maar ook omdat de Bespoke-afdeling van Rolls-Royce de vrijheid heeft gekregen alles uit de kast te trekken iets heel bijzonders te maken.

Jaartje zonder
Nadat de bouw van de Zenith-uitvoeringen is afgerond in november valt het doek voor beide tweedeurs Phantoms definitief. Ook de productie van de vierdeurs Limousine zal nog voor 2017 aanbreekt ten einde komen om plaats te maken voor zijn opvolger voorzien van een gloednieuw aluminium space-frame. Alhoewel, plaatsmaken? Rolls-Royce zal het een jaartje zonder absoluut vlaggenschip moet doen, want de nieuwe Phantom wordt pas begin 2018 geïntroduceerd.

Gerelateerde artikelen

Fotogalerij: zo rolt de nieuwe Rolls-Royce Phantom

Fotogalleries
> Artikel lezen

Nieuwe Rolls-Royce Phantom is eigenlijk best een lachertje

Autonieuws
> Artikel lezen

Heb je 2 jaar? De Rolls-Royce Phantom configurator is live!

Autonieuws
> Artikel lezen

Ruim 90 jaar Rolls-Royce Phantom in 90 foto’s

Autonieuws
> Artikel lezen

Eerste Rolls-Royce Phantom is al afgeleverd

Autonieuws
Eerste Rolls-Royce Phantom is al afgeleverd
> Artikel lezen

Kan een Rolls-Royce lelijker dan dit?

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.