Autonieuws

CLA 45 krijgt concurrentie van Audi RS 3 Sedan

We dachten al: waar blijft 'ie toch? De drie jaar oude A3 en S3 Sedan staan immers al op het punt hun (eerste) facelift te ontvangen en de vijfdeurs RS 3 rijdt ook al weer eventjes rond. Maar hij is in aantocht, hoor: de Audi RS 3 Sedan!

Niet dat de S3 Sedan aan snelheid mist, integendeel, maar het hebben van een keuze is nu eenmaal erg prettig. Bovendien is niet iedereen gecharmeerd van de looks van de CLA 45 AMG of het merk Mercedes-Benz in het algemeen. De Audi RS 3 Sedan is dus meer dan welkom.

Meteen als facelift
Zoals zonet al aangehaald staan de 3- en 5-deurs Audi A3 (Sportback) alsook de A3 Sedan op het punt vernieuwd te worden. En de RS 3 Sedan pakt die faceliftronde meteen mee, zoals op deze stiekem genomen kiekjes (duidelijk met een mobieltje) is te zien. Let maar eens op de koplampen en de grille.

Duelleren met CLA 45
Momenteel is de Mercedes-AMG CLA 45 alleenheerser is een (niche)segment. Maar daar komt dus verandering in door de RS 3 Sedan (of Limousine, zoals Audi liever heeft). Het stokje meteen overnemen is er niet bij, maar de RS 3 Sedan zal met zijn 367 pk sterke 2.5 liter 5-cilinderturbo zeker gewaagd zijn aan zijn rivaal uit Stuttgart die 381 pk geniet. Reken op een sprint van om en nabij de 4 seconden en een (begrensde) top van 250 km/h. Maar wie sneller wil kan door tot 280 km/h. Daarvoor dient Audi wel eerst lief aangekeken en wat extra centen toegestopt te worden.

Gerelateerde artikelen

Gepeperde prijs voor vernieuwde Audi RS 3

Autonieuws
> Artikel lezen

Bizar: Audi RS 3 LMS trager dan productiemodel

Autonieuws
Bizar: Audi RS 3 LMS trager dan productiemodel
> Artikel lezen

Audi RS 3 Limousine is de nieuwe pk-koning

Autonieuws
Audi RS 3 Limousine
> Artikel lezen

Vernieuwde Audi RS 3 nog weer wat sterker en sneller

Autonieuws
> Artikel lezen

Abt Sportsline stopt Audi RS3 liefst 500 pk toe

Tuning & styling
> Artikel lezen

Audi RS 3 Sedan maakt haast op de Ring

Spyshots
Audi RS 3 Sedan
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.