Autonieuws

Supersterke nieuwe AMG V8-motor

Er staat een aantal nieuwe Mercedes-AMG modellen op stapel die zullen worden aangedreven door een nagelnieuwe 6.3 liter V8 van AMG. De motor levert een vermogen van 510 pk en zorgt voor geweldige prestaties.

Door de hoge verwachtingen van Mercedes-AMG klanten en de prestaties van Mercedes-AMG in de motorsport lag de lat erg hoog. De techneuten en ingenieurs van AMG hebben daarom alles uit de kast getrokken om deze achtcilinder zo krachtig mogelijk te maken. Zo sterk zelfs dat de motor 3 pk meer vermogen levert dan de V10 die BMW in de M5 heeft liggen.
 
Autosport
AMG heeft de motor compleet zelf ontwikkeld. Normaal gesproken wordt een bestaande Mercedes-motor gebruikt en getuned. Bij deze motor, die compleet uit aluminium is opgetrokken, werd alle kennis en kunde van AMG gebruikt. Er zijn een groot aantal kenmerken rechtstreeks afkomstig uit de autosport. Daarmee verwijst de V8-motor naar de succesvolle traditie van AMG in de racerij. Een nieuw variabel inlaatspruitstuk met twee interne smoorkleppen zorgt samen met de verticaal geplaatste in- en uitlaatkanalen voor een perfecte beademing van de cilinders. Komvormige klepstoters in de cilinderkoppen zorgen voor een nauwkeurige bediening van de kleppen en maken daardoor hoge toerentallen mogelijk. Variabele verstelling van de nokkenassen, een uiterst stevig geconstrueerd motorcarter en cilinderwanden voorzien van een nieuwe revolutionaire TWAS-coating zijn andere kenmerken van deze uiterst moderne V8-motor die door Mercedes-AMG is vervaardigd.
 
510 pk!
De motor heeft een natuurlijke ademhaling en is dus niet voorzien van een turbo of compressor. Hij levert een vermogen van maar liefst 510 pk en een koppel van 630 Nm. Het vermogen is beschikbaar bij 6.800 toeren per minuut en het maximale koppel bij 5.200 tpm. Al bij 2.000 tpm is maar liefst 500 Nm beschikbaar. De motor kan een maximaal toerental van 7.200 tpm draaien.
 
ML- en S-klasse
De 6.3 liter V8 van AMG wordt compleet met de hand gebouwd. Elke motor wordt gebouwd door één persoon die zijn eigen handtekening plaatst op het motorblok. Deze nagelnieuwe V8 zal worden gebruikt voor de AMG-toppers van de ML en S-klasse. Later zal ook de nieuwe SL worden voorzien van dit blok.

Gerelateerde artikelen

Zo wil Mercedes al meer AMG's verkopen

Autonieuws
Zo verkoopt Mercedes-Benz nu AMG's
> Artikel lezen

Record-station: Mercedes-AMG E 63 4MATIC+ Estate

Autonieuws
Record-station: Mercedes-AMG E 63 4MATIC+ Estate
> Artikel lezen

Mercedes-AMG C 63-modellen bijgepunt

Autonieuws
> Artikel lezen

Nieuwe Mercedes G-klasse nu ook als G 63 AMG

Autonieuws
Nieuwe Mercedes G-klasse nu ook als G 63 AMG
> Artikel lezen

Mansory-saus voor Mercedes-AMG C 63 Coupé

Tuning & styling
> Artikel lezen

Mercedes-AMG GT S Roadster doet aan ellenbogenwerk

Autonieuws
Mercedes-AMG GT S Roadster doet aan ellenbogenwerk
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.