Autonieuws

Nederland koploper in Bugatti's

Gerben Witten12 februari 2016

Niet Groot-Brittannië, niet Duitsland en zelfs niet thuismarkt Frankrijk is het land dat de meeste Buggati-orders op zak heeft. Nee, ons eigen kikkerlandje – met haar beruchte BPM-heffing – voert de ranglijst aan in Europa. Dat werd bekend gemaakt tijdens de opening van het grondig opgewaardeerde Koopmanhuis in Leusden.

Heel eventjes was -ie in Nederland, de woeste Bugatti Vision Gran Turismo. Daar was dan ook alle reden toe, want Het Koopmanshuis, de dealervestiging van Bugatti en Bentley voor ons land, heropende zich na een grondige verbouwing. En ook dat trok veel bekijks, want het statige pand in Leusden – precies tussen de importeurs van Porsche en Volkswagen en Skoda in – is het eerste dealerbedrijf dat aan de nieuwe showroomeisen van Bugatti voldoet. En dat is een fijne sfeer geworden.

Al 100 verkocht
En wie had dat gedacht, dat Nederland zo belangrijk is voor Bugatti. De Chiron is nog niet eens onthuld en de Fransen hebben al meer dan honderd orders geschreven, waaronder een handvol namens gefortuneerde landgenoten. Hoeveel dat er precies zijn, is niet bekend gemaakt. Evengoed is het leuk om te vernemen dat enkele van Bugatti's meest trouwe klanten als het ware om de hoek wonen. Hulde ook, gezien de belasting die verschuldigd is over de miljoenen kostende hypercar wanneer een geel kenteken gewenst is.

Gerelateerde artikelen

Vooruitblikken op Bugatti Chiron Grand Sport

Autonieuws
> Artikel lezen

LEGO Bugatti Chiron al net zo gedetailleerd als de echte

Autonieuws
> Artikel lezen

3D geprinte titanium remklauwen voor Bugatti Chiron

Autonieuws
> Artikel lezen

Bugatti Chiron Sport geeft iedereen het nakijken

Autonieuws
Chiron Sport
> Artikel lezen

Terugroepen van een Bugatti doe je zo

Autonieuws
> Artikel lezen