Autonieuws

M760Li xDrive: de Alpina B7 van BMW

Maak kennis met de M760Li xDrive, de BMW 7-serie die geen M7 mag heten. Iets dat vooral eventjes slikken zal zijn voor Alpina, dat zopas de nieuwe B7 heeft voorgesteld.

Update 25 juli 2016 – BMW heeft zojuist haar allerduurste model in de prijslijst gezet. Het betreft de M760Li xDrive die hierover al eerder uitgebreid uit de doeken is gedaan. Dit vlaggenschip wordt omgeven door imponerend getallen en dat is niet anders bij zijn prijs. Die begint namelijk bij € 242.000,-.

Weer geen M7
Al generaties van de 7-serie lang bouwt Alpina de B7 als hét alternatief voor de M7 die BMW wellicht wel nooit zal bouwen. Zelfs voormalig topman bij BWM M, Albert Biermann, kreeg die wens er niet door, waarna hij kort daarop vertrok naar Hyundai. En het is maar de vraag of zijn opvolger en onze landgenoot Frank van Meel dat wel weet te bewerkstelligen. De Nederlander die bij Audi's Quattro GmbH is weggekaapt is in elk geval een stap dichterbij gekomen met deze M760Li xDrive.
“Officieel nog altijd geen M7. Maar alles aan de M760Li wekt de indruk dat dit vooral een psychologische taboe is dat BMW maar niet durft te doorbreken.”

Zelfde productielijn
Officieel dus nog altijd geen M7. Maar alles aan de M760Li wekt de indruk dat dit vooral een psychologische horde is waar BMW maar niet over heen durft te springen. Misschien wel vanwege de Alpina B7, die nota bene op dezelfde productielijn in Dingolfing wordt geassembleerd. Op deze manier kunnen beide sportlimousines elk zo hun klandizie bedienen.

S8 en S 65 AMG opgelet
Niettemin kwam nooit eerder een BMW 7-serie zo dichterbij het prestatieniveau van de B7. Sterker, beide sportlimousines geven exact hetzelfde vermogen af, namelijk 600 pk en 800 Nm. De M760Li doet dat echter met een geblazen 6.6 liter V12, terwijl de B7 die haalt uit een opgefokte 4.4 liter V8-biturbo (van de 750i).

Omdat BMW de M760Li enkel in een verlengde uitvoering levert, accelereert 'ie, ondanks eenzelfde vermogen, iets langzamer naar 100 km/h dan zijn Alpina-evenknie: 3,9 versus 3,6 seconden. Beide ontiegelijk rap. Ook op topsnelheid, want de M760Li kan helemaal door tot 305 km/h. Oftewel, geen M7 weliswaar, toch kunnen de Audi S8 Plus en Mercedes-AMG S 65 hun borst natmaken.

Ook als sleeper limousine
De meesten zullen juist genieten van de sportieve uitdossing van de M760Li, waaronder tal van M-logo's en exclusieve 20 inch wielen met daarachter blauwe remklauwen. Maar wie dat niet wenst kan zonder bijbetaling kiezen voor de Excellence-uitvoering. Hiervan wordt de M760Li een soort 'sleeper limousine', want in deze versie laat BMW de opzichtige sportbumpers en andere aerodynamische prullaria achterwege, maar blijven de prestaties en de weelde binnenin overeind. In ruil krijg je zoal 20 inch wielen en chroom in plaats van zwarte accenten.

Gerelateerde artikelen

Diamanten-inleg voor BMW 750Li Individual

Autonieuws
BMW 750Li xDrive Individual
> Artikel lezen

BMW viert jubileum 7-serie met Edition 40 Jahre

Autonieuws
BMW viert jubileum 7-serie met Edition 40 Jahre
> Artikel lezen

'Mid-cycle facelift' voor BMW 7-serie in aantocht

Spyshots
'Mid-cycle facelift' voor BMW 7-serie in aantocht
> Artikel lezen

100 keer BMW Individual 7-serie The Next 100 Years

Autonieuws
BMW Individual 7 Serie THE NEXT 100 YEARS
> Artikel lezen

Alpina B7 xDrive: sportwagen van dik 5 meter

Autonieuws
Alpina B7 xDrive
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.