Autonieuws

Spyker C8 Preliator

Spyker staat (weer) op in Genève

Een kat schijnt negen levens te hebben. Spyker nog meer. Want het Nederlandse automerk dat gevoelsmatig vaker kopje ondergaat dan een meerkoet is weer boven water. Op de Autosalon van Genève zullen zal het zich voor de zoveelste keer als herboren presenteren met een 'nieuwe' sportauto, genaamd C8 Preliator.

Spyker staat (weer) op in Genève
Waarom nieuwe tussen haakjes staat? Nou, omdat het nog te bezien valt of het daadwerkelijk om gloednieuwe Spyker gaat. C8 in de naam doet namelijk heel anders vermoeden, want die letter-cijfer-combinatie duikt namelijk al sinds het begin van dit millennium op, om daarna keer op keer veelal in de vergetelheid te geraken.

Tsja, hoe graag we ook anders zouden willen, we kunnen de waarheid nu eenmaal niet mooier maken dan 'ie is. Daar komt bij dat Victor Muller zich meer heeft bewezen als luchtkasteel- dan sportautobouwer. Evengoed prijzen we zijn tomeloze energie en pogingen wat moois van het oer-Hollandse automerk te maken.

Vanaf 1 maart om 14.30 uur hopelijk louter positief nieuws over Spyker, want op dat moment wordt het doek getrokken van de C8 Preliator.

Redactie
Door Redactie

Mis geen belangrijk Spyker-nieuws meer

Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief en mis geen enkel nieuws meer van jouw favoriete merk.

Zoeken

Merk- & modeldossiers