Autonieuws

X(-factor) voor vernieuwde Opel Mokka

Wanneer een auto in krap vier jaar al een half miljoen keer over de toonbank is gevlogen, kun je gerust spreken van een auto met een zekere X-factor. Zoiets moet Opel's gedachte zijn geweest nadat het de laatste puntjes op de i van de vernieuwde Mokka zette.

Want Opel Mokka X, zo luidt namelijk de nieuwe naam van het zeer populaire en nu gefacelifte model. Tegelijk laat het Duitse merk weten dat met de 'X' het avontuurlijke en robuuste karakter van de Mokka wordt benadrukt.

Serieuzer
Wat meteen opvalt als je de vernieuwde Mokka in één oogopslag weet te vangen, is dat de auto nu een stuk serieuzer op de wielen staat. De speelsheid die het had middels overdreven grote 'kijkers' en veel kunststof in het onderste deel van de voorzijde is verruild voor veel strakke lichtunits (LED) en dito grille, alsook een in kleur uitgevoerde nieuwe voorbumper die – over de gehele breedte – verder naar onderen doorloopt. Aan de achterzijde ging het mes er minder diep in, maar de nieuwe invulling van de lichtunits past wel degelijk in het volwassen geworden plaatje.

Nieuw dashboard
Feitelijk is de Mokka X een facelift, maar je zou anders denken als je de portieren opent. Daar is namelijk een compleet herontworpen dashboard te vinden. Het ontwerp daarvan past helemaal in het plaatje van gloednieuwe Opels als de Astra. Met hoog bovenin een groot infotainmentscherm (bij de duurdere uitvoeringen), voorzien van functies als de persoonlijke service-assistent Opel OnStar en Android Auto en Apple CarPlay.

Ook toegevoegd zijn veiligheids- en assistentiesystemen als Traffic Sign Assistant, Following Distance Indication met Forward Collision Alert en Lane Departure Warning.

Motoren
Qua motoren zal de Opel Mokka X beschikbaar zijn met de 1.4 Turbo die onlangs in de Astra debuteerde. Deze geblazen benzine weet 152 pk op te wekken en is standaard gekoppeld aan een 6-traps automaat en vierwielaandrijving. Dieselen zal kunnen met de 1.6 CDTI, goed voor 110 pk en 300 Nm (vanaf 1.750 tpm). Een handbak is standaard, net als voorwielaandrijving.

De Opel Mokka X beleeft zijn debuut op de Autosalon van Genève, begin maart.

Gerelateerde artikelen

Steinmetz in z’n sas met Opel Mokka

Tuning & styling
Steinmetz in z’n sas met Opel Mokka
> Artikel lezen

'Gefacelifte Opel Mokka onderweg naar IAA Frankfurt'

Spyshots
Opel Mokka facelift
> Artikel lezen

Waarom de Online Edition van Opel echt iets voor jou is

Autonieuws
Waarom de Online Edition van Opel echt iets voor jou is
> Artikel lezen

Nieuwe Opel Mokka X onderweg naar 2019

Spyshots
Nieuwe Opel Mokka X onderweg naar 2019
> Artikel lezen

Prijzen voor vernieuwde Opel Mokka en Zafira

Autonieuws
Prijzen voor vernieuwde Opel Mokka en Zafira
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.