Autonieuws

Nieuwe MINI Cabrio JCW knalt uit z'n dak

Terwijl MINI momenteel als een speer gaat in de verlaten woestenij van Zuid-Amerika tijdens de Dakar Rally, knalt het elders ter wereld de nieuwe Cabrio John Cooper Works (JCW) op het web.

De nieuwe MINI Cabrio JCW is er eentje zoals we hem kennen, en dat is goed. Dikke bumpers, honingraatgrilles in de luchthappers, uitgeklopte wielkasten en een potige diffuser. Maar achter al die show schuilen ook daadwerkelijk adequate prestaties.
Net als de JCW-uitvoering van de 3-deurs MINI Hatchback beschikt de Cabrio JCW over een opgefokte tweeliter viercilinderturbo met 231 pk en 320 Nm. En dat is heel wat power voor zo'n compact cabriootje.

Pam, je haar danst
Hoe snel het kan gaan? Wat te denken van een sprint naar 100 km/h in 6,6 seconden. Acceleren van 80 naar 120 km/h (een interessanter gegeven eigenlijk) verloopt zelfs nog een halve tel vlotter. Ook indrukweekend is de topsnelheid. Die ligt op 242 km/h. En geloof ons: dat is serieus hard met een neergestreken kap.

Standaard koppelt MINI de Cabrio JCW aan een manuele 6-bak en voor wie dat wenst is er een optionele automaat met evenveel verzetten. Die is zelfs nog een tiende sneller op de sprint.

Straf onderstel

Nu is het onderstel van een MINI normaliter al behoorlijk straf, dat van de JCW is nog een tandje (zo niet twee) harder. Daarnaast zijn de remmen opgewaardeerd door de specialisten van Brembo en krijg je tussen de aangedreven voorwielen een differentieel. Elektronisch weliswaar, maar volgens MINI volstaat dat haar taak net zo goed als een mechanisch exemplaar.

Prijs
De prijs van de Cabrio JCW kan MINI ook al melden. Die bedraagt op een tientje na 45 mille. Veel geld, maar het feit dat het model exclusief in Nederland wordt geproduceerd bij VDL Nedcar in Born maakt dat wellicht een beetje goed.

Gerelateerde artikelen

Summertime: MINI John Cooper Works Convertible

Fotogalleries
Summertime: MINI John Cooper Works Convertible
> Artikel lezen

AC Schnitzer gaat los op MINI

Tuning & styling
> Artikel lezen

Nieuwe MINI Cabrio ruim op tijd voor de zomer

Autonieuws
MINI Cabrio
> Artikel lezen

MINI vraagt 25 mille voor nieuwe Cabrio

Autonieuws
> Artikel lezen

Elke MINI een John Cooper Works met 'OABJCW'

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.