Autonieuws

Feestje: Mercedes-AMG S 63 Cabriolet 'Edition 130'

Wie jarig is, trakteert. En dat doet Mercedes-Benz dan ook anno 2016, precies 130 jaar nadat haar grondleggers Carl Benz en Gottlied Daimler de eerste bruikbare auto uitvonden. Met de Mercedes-AMG S 63 4Matic Cabriolet Edition 130.

De lak van de S-klasse Cabriolet is nog maar net opgedroogd of de super-de-luxe grand cabriolet heeft z'n eerste speciale editie al te pakken. Maar daar is dan ook alle reden toe als je maker na 130 jaar nog altijd springlevend is. Dat kan immers geen enkele andere autofabrikant zeggen.

Wat je krijgt
Val je als een blok voor de Edition 130 en ben je bereidt daarvoor minstens 2,5 ton te betalen, dan zit je gebeiteld. Want van bescheidenheid is geen sprake. Mercedes heeft het exclusieve model tjokvol lekkernijen gestopt, zoals een bordeauxrood meubilair en dito cabriokap, stoere 20 inch velgen (die normaliter voorbehouden zijn aan de V12-modellen) en glanzend zwarte pianolak her en der. Ook de nodige badges en een speciale autohoes zitten bij de prijs ingegrepen, net als die machtige, 585 pk sterke V8-BiTurbo, gekoppeld aan vierwielaandrijving.

Beperkte oplage
Van de Edition 130 worden er – je raadt het al – slechts honderddertig gebouwd. En om de koper eraan te herinneren dat hij of zij iets heel bijzonders rijdt is er op de middenconsole een embleem en een gravure op het stuurwiel aangebracht. Rode remklauwen en vloermatten met Bengaals-rode of kristalgrijze biezen ronden het visuele af. Verder krijgen klanten bij de aflevering het Welcome Package met een sleutelhanger voorzien van het Edition 130-embleem en een aluminium box met de autosleutel.

Gerelateerde artikelen

Mercedes S-klasse Coupé en Cabriolet bijgepunt

Autonieuws
> Artikel lezen

Mercedes-AMG GT S Roadster doet aan ellenbogenwerk

Autonieuws
Mercedes-AMG GT S Roadster doet aan ellenbogenwerk
> Artikel lezen

Mercedes-AMG C 63-modellen bijgepunt

Autonieuws
> Artikel lezen

Mansory-saus voor Mercedes-AMG C 63 Coupé

Tuning & styling
> Artikel lezen

Brabus Rocket 900 Cabrio: met 350 km/h over de Autobahn

Tuning & styling
Brabus Rocket 900 Cabrio: met 350 km/ over de Autobahn
> Artikel lezen

Nieuwe Mercedes G-klasse nu ook als G 63 AMG

Autonieuws
Nieuwe Mercedes G-klasse nu ook als G 63 AMG
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.