Autonieuws

Zo ongeveer smoelt de nieuwe TVR

Het zal je ongetwijfeld niet ontgaan zijn dat TVR nieuw leven is ingeblazen en intussen hard werkt aan een gloednieuwe sportauto. En die ziet er ongeveer zo uit. Tenminste, als we een Bulgaarse website moeten geloven.

De Bulgaren beweren dat de teaser afkomstig is van TVR-topman Les Edgar en die stelt dat de auto medio 2017 op de markt komt. Dat duurt nog eventjes en het design is dan ook nog niet definitief. Maar in grote lijnen komt het exterieur overeen met deze schets.

Cosworth-V8
Wat al wel zeker is, is dat de nieuwe TVR aangedreven zal worden door een Ford-V8, getuned door Cosworth. De motor zal voorin liggen, maar achterwielaangedreven zijn via een handbak. Kortom, TVR houdt het puur zoals het dat steevast heeft gedaan. Alhoewel, elektronische engeltjes zullen in de toekomst wel op de schouders van TVR zitten, vermoedelijk wegens homologatie-eisen.

Aston Martin
Er wordt tevens beweerd dat Les Edgar als nieuwe CEO van TVR zijn pijlen vooral heeft gericht op Aston Martin. Best opvallend, aangezien dat merk zich hoofdzakelijk toespitst op GT-sportauto's en het opgestane TVR zo trouw mogelijk wil blijven aan zijn oorspronkelijke merkwaarden (die veel meer overkomsten heeft met dat andere Britse sportwagenmerk: Lotus). Zo zou de intern geheten TVR T37 bijvoorbeeld niet meer wegen dan 1.100 kilogram, bij een vermogen van 450 tot 450 pk. Een utopie voor Aston Martin als het ook luxe en comfort wil bieden.

Gerelateerde artikelen

Eindelijk beeld dat de nieuwe TVR recht aandoet

Autonieuws
> Artikel lezen

Goodwood Revival het decor van nieuwe TVR

Autonieuws
> Artikel lezen

Herboren TVR trekt doek van nieuwe Griffith!

Autonieuws
Herboren TVR trekt doek van nieuwe Griffith!
> Artikel lezen

Gloednieuwe fabriek voor comeback TVR

Autonieuws
Gloednieuwe fabriek voor comeback TVR
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.