Autonieuws

8-delige docu: Ford Focus RS 'Rebirth of a Icon'

Redactie 7 december 2015

‘The stakes are high’ is zoals ze dat zo mooi kunnen zeggen in Amerika. Daar komt bij dat de druk nog hoger werd, omdat het publiek langer dan gepland heeft moeten wachten op een nieuwe Focus RS. Een optelsom die de verwachtingen sky high hebben gemaakt. En alsof dat nog niet genoeg was besloot Ford dat de nieuwe Focus RS, voor het eerst, vierwielaandrijving moest hebben. Plus een Drift Mode. De ontwikkeling ging dan ook niet van een leien dakje. En toch liet Ford de camera’s meedraaien om vervolgens de beelden te gieten in een exclusieve 8-delige mini-docu met als titel ‘Focus RS: Rebirth of an Icon’. Zien!

Aflevering 1

Aflevering 1

In deze eerste aflevering: Driftkoning Ken Block en Raj Nair, Vice President Global Product Development en Chief Technical Officer bij Ford, discussiëren achter het stuur van een vroeg prototype over de eisen aan de auto. Bekijk aflevering 1 »

1
Aflevering 2

Aflevering 2

In deze tweede aflevering komen de ontwikkeling en het design aanbod, plus de pittige problemen waarmee het ontwikkelingsteam te maken kreeg. Bekijk aflevering 2 »

2
Aflevering 3

Aflevering 3

In deze derde aflevering gaan de prototypes voor het eerst de openbare weg op. Op het programma staan zoal een rit van 1600 kilometer, dwars door de Rocky Mountains naar de zinderende woestijn in Arizona. Bekijk aflevering 3 »

3
Aflevering 4

Aflevering 4

Aflevering vier: Ken Block, die vanaf het begin nauw betrokken is bij de ontwikkeling, laat alle hoeken van Ford's geheime testcircuit in het Belgische Lommel zien. En dat verloopt niet altijd zonder slag of stoot. Bekijk aflevering 4 »

4
Aflevering 5

Aflevering 5

Het is tijd om te testen in hoeverre de nieuwe Focus RS zich staande houdt onder de extreme omstandigheden in het hoge, ijskoude noorden, kort nadat de auto is aangekondigd in Genève. Ook Raj Nair, Product Chief, kruipt weer achter het stuur, maar... Bekijk aflevering 5 »

5
Aflevering 6

Aflevering 6

Aflevering zes alweer en hierin wordt de aandacht gevestigd op de aandrijflijn en de diverse motorproblemen waarmee men kampt. De wens van Ford? Een 0-100 km/h-tijd onder de 5 seconden realiseren. Dat is makkelijker gedacht dan gedaan. Bekijk aflevering 6 »

6
Aflevering 7

Aflevering 7

De nieuwe Focus RS voor het eerst acte de présence geven voor een groot publiek, namelijk het Goodwood Festival of Speed. Achter het stuur, wie anders dan Ken Block. Drift Mode on! Daags daarna rijdt Raj Nair opnieuw een ronde en zijn reactie luidt: 'Horrible!' Bekijk aflevering 7 »

7
Aflevering 8

Aflevering 8

Het is erop of eronder. In deze achtste en laatste aflevering: krijgt de nieuwe Focus RS groen licht van eindverantwoordelijke Raj Nair of niet? De eerste 'sing of drive' werd immers nog afgekeurd door hem en de tijd begint nu toch echt te dringen. Bekijk aflevering 8 »

8

Gerelateerde artikelen

Hebbeding: Drift Stick in je Ford Focus RS

Autonieuws
> Artikel lezen

Een nieuwe Focus, een nieuwe Ford RS

Autonieuws
> Artikel lezen

Zowaar, Ford Focus RS kan nog scherper

Autonieuws
> Artikel lezen

Team Sky volgt Tour in snelle Focus RS

Autonieuws
Team Sky volgt Tour in snelle Focus RS
> Artikel lezen

Mountune stopt Ford Focus RS meer pk's toe

Tuning & styling
> Artikel lezen