Autonieuws

Daar heb je de McLaren 675LT Spider al!

Slecht enkele dagen na het voor het eerst opduiken van een prototype heeft McLaren de 675LT Spider al officieel voorgesteld. En dat is goed nieuws voor wie naast de – in mum van tijd uitverkochte – gesloten variant heeft gegrepen.

Ook van de McLaren 675LT Spider worden er slechts 500 stuks gemaakt. Geïnteresseerden zijn daarmee gewaarschuwd, want ondanks een pittig prijskaartje van luttele tonnen was de Coupé met eenzelfde oplage zo weg.

Klapdak
Op het inklapbare dak na is de Spider als vanzelfsprekend technisch identiek aan de 675LT Coupé. Naast een agressief design met (carbon) 'aero'-elementen die functioneel bedoeld zijn, ligt achterin een opgefokte 3.8 liter V8-biturbo. Het achtcilinderblok verschilt op onderdelen, zoals sterkere turbo's en een verbeterd inlaattraject, van dat van de 650S en levert mede daardoor een vermogen van 675 pk en 700 Nm.

Even snel als Coupé
Knap is dat McLaren de Spider even snel als de Coupé heeft weten te krijgen, terwijl de eerste met 1.270 kilogram 40 kilo zwaarder is. Beide versies accelereren in 2,9 seconden naar de 100 km/h. Van 0 naar 200 km/t staat al na acht tellen op de klok en de topsnelheid ligt op 326 km/h, 4 km/h langzamer dan de Coupé.

Gerelateerde artikelen

Verrassing: McLaren 675LT komt ook als Spider

Spyshots
> Artikel lezen

Eerste details nieuwe McLaren Super Series

Autonieuws
> Artikel lezen

Laatste McLaren P1 'gecarboniseerd' door MSO

Fotogalleries
Laatste McLaren P1 'gecarboniseerd' door MSO
> Artikel lezen

McLaren 675LT JVCKenwood kan het zonder dashboard af

Autonieuws
> Artikel lezen

McLaren 675LT GT3: racewaardig afscheid?

Autonieuws
McLaren 675LT GT3
> Artikel lezen

Prachtige McLaren expositie in Louwman Museum

Overige
Goed beeld van McLaren in Louwman Museum
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.