Autonieuws

'Louter potige motoren voor Alfa Romeo Giulia'

Met een behapbare vertraging van zo'n zes maanden moet de Alfa Giulia medio 2016 dan eindelijk verkrijgbaar zijn. En uit een specificatielijst die op internet is verschenen, is het verkrijgbare motorpalet al net zo temperamentvol als de gemiddelde Italiaanse persoonlijkheid.

18 november 2015 – Alfa Romeo heeft één motor op de vermeende specificatielijst van de Q-loze Giulia's bevestigd. Het gaat om de 2.0 liter benzine met twinscroll-turbo en een vermogen van – inderdaad – 280 pk. Achterwielaandrijving is op deze nog altijd zeer gepeperde Giulia standaard en vierwielaandrijving optioneel.

Ook met minder dan 500 pk
Even vreesden we ervoor – omdat Alfa telkens enkel de Giulia Q liet opdraven op shows en andere events – maar na het betrappen van visueel afgezwakte prototypes kwam dan toch het verlossende antwoord: 510 pk is fantastisch, maar gelukkig geen noodzaak bij de nieuwe Giulia. Er zullen ook prijsvriendelijkere motoren verkrijgbaar zijn en dat is wel zo prettig voor de minder diepe portemonnee.

Handbak en automaat
Evengoed trapt Alfa volgens een lijst op het web behoorlijk stevig af; met de 150 pk sterke 2.2 JDTM. Naast deze basismotor prijkt er op het palet een 180 pk sterke 2.2-diesel waarbij de klant keus heeft uit een reguliere of Eco-variant. De topdiesel geniet volgens de lijst een vermogen van 210 pk, gekoppeld aan een automaat en vierwielaandrijving. Die automaat is overigens niet de DCT met dubbele koppeling. Die lijkt exclusief voorbehouden aan de Giulia Q.
Het benzinegamma bestaat uit een range tweeliters met vermogens van 200, 250 of 280 pk. De eerste twee zijn achterwielaangedreven en bij de laatste is vierwielaandrijving optioneel.

Half jaar uitstel
Onlangs moest Fiat-CEO Sergio Marchionne nog opnieuw het boetekleed aantrekken tijdens het naar buiten brengen dat Alfa Romeo de lancering van haar komende productiemodellen met (minimaal) een half jaar heeft uitgesteld. De oorzaak hiervan zou liggen bij Maserati, dat minder hard groeit dan gehoopt waardoor de strategie van dat merk herzien moet worden. En dat kost tijd (en geld). De nieuwe Giulia is daar de dupe van, maar ook de langverwachte SUV, beter bekend onder diens conceptnaam Kamal. Het hoge model komt pas in de loop van 2017, op dat moment maar liefst 14 jaar na de conceptversie.

Gerelateerde artikelen

Mogelijk in 2017 al de Alfa Romeo Giulia Sportwagon

Autonieuws
Alfa Romeo Giulia Sportwagon: een preview
> Artikel lezen

Alfa Romeo Giulia gaat erin als pancetta

Autonieuws
Alfa Romeo Giulia gaat erin als pancetta
> Artikel lezen

Alfa Romeo Giulia Veloce: een sportiever randje

Autonieuws
Alfa Romeo Giulia Veloce
> Artikel lezen

Slechts 100 stuks: Chronoswiss Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio

Lifestyle & design
> Artikel lezen

Snelste Alfa's eren Nürburgring met speciale editie

Autonieuws
Snelste Alfa's eren de Nürburgring
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.