Autonieuws

Arabische Fenyr Supersport: 900 pk bij 1.200 kg

Libanon en Dubai zijn nu niet bepaald geijkte keuzes om daar vandaan je miljoenenbolide te halen. En toen was daar ineens W Motors met de LyKan Hypersport. Een supercar die kon wedijveren met 's werelds snelste auto's. De Fenyr Supersport is model nummer twee en zowaar nog indrukwekkender.

Waar de Lykan HyperSport ophoudt bij 750 pk en 1.000 pk, gaat de Fenyr Supersport nog vrolijk verder. Dankzij een opgefokte 4.0 liter zescilinder van Porsche-tuner RUF schopt die het tot liefst 900 pk en 1.200 Nm. 'Op zijn minst', zegt W Motors dat onlangs haar hoofdkwartier verhuisde van Libanon naar Dubai. Oftewel, nog meer vermogen is niet ondenkbaar.

Bugatti-territorium
Minstens zo indrukwekkend is het (vermeende) gewicht van de Fenyr. Als we de berichten moeten geloven bedraagt dat niet meer dan 1.200 kilogram, vergelijkbaar met een compacte middenklasser. W Motors zelf doet hier nog geen uitspraken over, maar laat wel alvast weten er alles aan te doen om zoveel mogelijk kilo's buiten de deur te houden. Carbon en aluminium zullen daarvoor rijkelijk worden toegepast. Al met al zou de verbluffende pk/gewichtsverhouding van de Fenyr goed moeten zijn voor een acceleratie van 2,7 seconden en een top van 400 km/h. Allemachtig, dat is Bugatti-territorium!

Grote industrienamen
RUF Automobile is er eentje, maar zo werken er nog meer gevestigde industrienamen mee aan de Fenyr Supersport. Magna Steyr bijvoorbeeld en waarschijnlijk ook het Italiaanse StudioTorino, net zoals bij de Lykan Hypersport.

'Koopje'
En er is nog meer goed nieuws. De Fenyr Supersport moet een 'koopje' worden ten opzichte van de Lykan. De richtprijs is gesteld op circa 1 miljoen dollar. Wat heet een koopje, maar het is inderdaad een stuk vriendelijk dan de 3,4 miljoen die het eerste model van de Arabieren.

Gerelateerde artikelen

Volkswagen en Ford overwegen strategische alliantie

Autonieuws
> Artikel lezen

Volkswagen op koers voor Pikes Peak-record

Autonieuws
> Artikel lezen

Rimac ontvangt zegen en geld van Porsche

Autonieuws
> Artikel lezen

Volvo rijdt nieuwe S60 in de spotlights

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.