Autonieuws

Infiniti en Mercedes-Benz

11 bewijzen dat de Infiniti Q30 stiekem een Mercedes-Benz is

11 november 2015

Mercedes-Benz opende haar magazijn voor de ingenieurs van de nieuwe Infiniti Q30. En je kunt daar over vallen, wij juichen het alleen maar toe. Om echt voet aan wal te krijgen in Europa heb je ook Europese smaak nodig. En als je dan gebruik kunt maken van de magazijnen van Mercedes-Benz, waarom niet? Toch vinden we het wel leuk om je even te laten zien wat er op zichtbaar gebied is overgeheveld uit de A-klasse.

Het stuurwiel 1

Het stuurwiel

De meeste stuurwielen krijgen een identiteit dankzij het logo dat daarop staat. En dus zal je niet snel zien dat dit oorspronkelijk een Duits stuur is. Toch is het zo.

Het instrumentarium 2

Het instrumentarium

De gekozen lettertypes zijn net even anders en de kleur van het verlichte display is paars in plaats van geel/goud, maar voor de rest is het identiek aan zijn Duitse evenknie.

De stoelen 3

De stoelen

De A-klasse baarde opzien met deze stoelen met geïntegreerde hoofdsteunen. Infiniti heeft groot gelijk dat ze die gebruiken.

Design van de speakers 4

Design van de speakers

Ja, nu moet je wel echt tot de kenners behoren, maar dit stukje kunststof is identiek aan dat in de A-klasse.

De versnellingspook 5

De versnellingspook

Kies je voor de automatische transmissie? Dan krijg je niet enkel de geavanceerde 7G-DCT automaat van Mercedes-Benz, maar ook de versnellingspook. Infiniti koos echter wel direct die van de A 45 AMG!

Raam- en stoelbediening 6

Raam- en stoelbediening

Herken je die typische stoelbediening van Mercedes-Benz? Wij vinden het altijd bijzonder prettig werken en kunnen het enkel toejuichen dat Infiniti het ook gebruikt.

De clignoteur 7

De clignoteur

Je gebruikt deze hendel (als het goed is) veelvuldig. En dan is het maar wat prettig dat hij degelijk aanvoelt.

Bediening interieurverlichting 8

Bediening interieurverlichting

Ja, nu wordt het echt voor de kenners. Want je moet al (regelmatig) boven je hoofd kijken om de gelijkenissen te zien. Maar ze zijn er echt.

Schakelaar verlichting 9

Schakelaar verlichting

Wanneer het op automatisch staat raak je het zelden aan, maar op het moment dat je het aanraakt is het prettig om een degelijk stukje techniek te voelen. Bedankt Mercedes.

De sleutel 10

De sleutel

Het meest persoonlijke accessoire van je auto: de sleutel. En in het geval van Mercedes-Benz ook een typische vorm. Van de 11 gelijkenissen wat ons betreft de meest twijfelachtige keuze.

De handgreep 11

De handgreep

Welkom in de Infiniti Q30, met dank aan Mercedes-Benz. Ben je overigens benieuwd hoe hij rijdt? Wij hebben inmiddels de eerste kilometers mogen maken en vertellen je in onze autotest met de Infiniti Q30 graag alle details.

Gerelateerde artikelen

Infiniti Q30 nu officieel aangekondigd

Autonieuws
Infiniti Q30 nu officieel aangekondigd
> Artikel lezen

Infiniti Q30: de Mercedes A-klasse op z'n Japans

Autonieuws
In detail: Infiniti Q30
> Artikel lezen

Dit is het uitzicht vanuit de Infiniti Q30

Autonieuws
> Artikel lezen

Infiniti Q30 nog voor 2016 in de verkoop

Autonieuws
Infiniti Q30 nog voor 2016 in de verkoop
> Artikel lezen