Autonieuws

Ford Focus (ST) gaat los op SEMA

Geen bezoeker van de SEMA-tuningshow in Las Vegas zal om Ford heen kunnen. Daar heeft het merk wel voor gezorgd. Want naast een heuse F150-invasie, pakt Ford ook uit met een handjevol opgekalefaterde Focussen.

Om maar meteen met de dikste van dit Focus-kwartet te beginnen: dat is versie van Rally Innovations. De Focus ST deed dienst als basis, maar het imposante spoilerwerk zou je eerder verwachten op de RS. Het is dat het WRC enkele jaren geleden (ook) aan het downsizen is geslagen, anders kunnen de verschillende Ford-teams deze Focus zo inzetten.
Voor de Rally van Monte Carlo en Corsica soweiso, maar voor die van Griekenland en Groot-Brittannië zouden wat aanpassingen nodig zijn om de eindstreep te halen. Te beginnen met kleinere wielen en heel wat meer speling tussen de wielkast en het profiel van de banden. Want zoals de Focus van Rally Innovations er in Las Vegas bijstaat gaat 'ie niet ver komen op het ruige onverhard. Evenwel is hij zo wel op zijn dikst, met 19 inch Rays Extreme-wielen en zware verlaging.

Tandje terug
Ten opzichte van de witte zijn de gekleurde ST's visueel een stuk braver. Het oranje exemplaar is van CJ Pony Parts en hangt al net zo laag in z'n veren als de versie van Rally Innovations. Maar er is luchtvering aanwezig om het onderstel rondom omhoog te krikken. Ook in Amerika kennen ze verraderlijke drempels.
COBB Tuning, verantwoordelijk voor de rode Focus ST, meent dat een snelle Focus ook prima dienst kan doen als lifestyle-object en monteerde een mountainbike op het dak. Zelf is de auto niet bepaald geschikt voor bosritjes, afgaande op het laaghangende spoilerwerk.

Tot slot de goudgele Focus ST van FSWerks. Ook die is geboren voor het strakke asfalt. En net als de overige ST's is deze aanpakt bij de turbo, de ophanging, wielen, uitlaatsysteem en de body. Over pk's wordt in alle gevallen niet gepraat, maar dat het niet bij de standaard 250 pk is gebleven, laat zich makkelijk raden.

Gerelateerde artikelen

Nu al kleurrijk type, de nieuwe Ford Focus

Spyshots
> Artikel lezen

Nu al kleurrijk type, de nieuwe Ford Focus

Spyshots
> Artikel lezen

Nieuwe Ford Focus meteen op volle sterkte

Autonieuws
> Artikel lezen

Ford geeft al gas met nieuwe Focus ST

Spyshots
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.