Autonieuws

Fris kleurtje voor gelekte Volvo V90

Au! Pijnlijk ruim voor z'n officiële onthulling – diep in 2016 – is ook de nieuwe V90 van Volvo al op straat komen te liggen. Net als zijn sedanbroeder, de S90, als schaalmodel.

Update 2 november 2015 - De Volvo V90 staat pas gepland voor eind 2016, maar nu al kunnen we er visueel volop van genieten. Want dit is deel twee in het modelauto-schandaal rond de nieuwe 90-serie van de Zweden: een V90 in Liquid Blue.

Met kiespijn
Onlangs lekte de nieuwe S90 vroegtijdig uit via een Chinese modelautofabrikant. Iets dat Volvo als een boer met kiespijn weglachte door te reageren 'dat ze juist blij waren met de aandacht'. De V90 kan nu op diezelfde aandacht rekenen, maar of Volvo er nog steeds zo goed gemutst onder blijft…?!

Concept Estate
Doen alsof je blij bent met een lekkage gebeurt wel vaker in autoland. Wat moet je anders als fabrikant? Feitelijk doet het gewoon pijn, want het liefst wil je natuurlijk dat je nieuweling tot aan zijn onthulling een verrassing blijft. Niet in de laatste plaats vanwege de concurrerende pottenkijkers. Ook voor de nieuwe Volvo V90 mag het niet zo zijn. Althans, wat het design betreft, dat overigens veel wegheeft van de Concept Estate. Een goede zaak, want door menigeen werd die auto destijds tot één van de mooiste studiemodellen van de Autosalon van Genève 2014 geprezen.

Hybride
Niet op deze foto's te zien, maar wel hier is hoe het interieur van de V90 eruit komt te zien. Dat zal immers vrijwel overeenkomen met dat van de S90. Onder de kap zullen viercilinders komen te liggen, waarvan sommige in combinatie met een elektromotor. Volvo ziet de toekomst namelijk zonnig in met tal van hybrides in haar leveringsprogramma.

Gerelateerde artikelen

Volvo S90 en V90 overgoten met Polestar-sausje

Autonieuws
Volvo S90 en V90 overgoten met Polestar-sausje
> Artikel lezen

Jarige Volvo trakteert op rijk uitgeruste 90th Editions van 90-serie

Autonieuws
> Artikel lezen

R-Design: sportief maatpak voor Volvo S90 & V90

Autonieuws
Volvo S90 & V90
> Artikel lezen

Eerste foto Volvo V90 Cross Country

Autonieuws
Volvo V90 Cross Country: eerste foto
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.