Autonieuws

Nieuw: vergapen aan klassiekers op ClassicsNL

Nederland is een klassiekerbeurs rijker! Van 23 t/m 25 oktober zal ClassicsNL voor de eerste maal de deuren openen. En als we de initiatiefnemers mogen geloven wordt deze eerste editie een beurs met internationale uitstraling en allure.

Het idee voor het organiseren van een klassiekerbeurs leefde al lang bij beursmanager Pieter Fokkema. Mede gedreven door de toenemende wereldwijde interesse in klassiekers, zijn persoonlijke voorliefde voor klassieke auto's alsook zijn jarenlange ervaring met het organiseren van beurzen heeft Fokkema zijn ziel en zaligheid in de organisatie gelegd. Samen met Nanno Jissink zijn zij al geruime tijd bezig met de voorbereidingen.

WTC Expo
ClassicsNL zal plaatsvinden in het WTC Expo in Leeuwarden. Een modern en goed bereikbaar evenementencomplex waar ook beurzen als Boot Holland en Caravana jaarlijkse plaatsvinden. Aan ervaring geen gebrek bij beide heren. En aan gedrevenheid al evenmin.
“Van de ruim 250 auto's op de beursvloer is meer dan 80% ook daadwerkelijk te koop.”

12.000 m2
Als de beurs op vrijdag 23 oktober de deuren opent kun je je als bezoeker opmaken voor het afstruinen van 12.000 m2 beursoppervlakte waar ruim 250 klassiekers staan te schitteren. Het unieke aan ClassicsNL, anders dan bekende andere klassiekerbeurzen, is dat betaalbaarheid een belangrijk speerpunt was. De beursvloer staat vol met iconen die we kennen uit onze jeugd en ook voor velen niet enkel een droom, maar bereikbaar zijn. Uiteraard wordt het aanbod extra aantrekkelijk gemaakt door enkele exoten.

80% van de auto's ook daadwerkelijk te koop
Van de ruim 250 auto's op de beursvloer is meer dan 80% ook daadwerkelijk te koop. Het overgrote deel is bovendien in een zeer goede conditie of in concoursstaat. En dat maakt de beurs niet alleen interessant om te kijken, maar ook om daadwerkelijk je langgekoesterde droom in vervulling te laten gaan.

Onderdelen en toebehoren
Zoals het een klassiekerbeurs beaamt wordt het gecompleteerd met stands met onder meer onderdelen, toebehoren, restauratiebedrijven, financiële dienstverlening en verzekeringen/taxaties.

Themapleinen
Op de beurs zijn meerdere themapleinen. Het hoofdthema staat in het teken van de Citroën DS, welke zestig jaar geleden in Parijs aan de wereld werd gepresenteerd. Talloze generaties en unieke exemplaren zullen in Leeuwarden staan te glimmen. Een ander thema is Back to the Twenties, waar verschillende Amerikaanse auto's uit de jaren 20 van de vorige eeuw worden gepresenteerd. Het thema 'Vive la France' met Franse klassiekers uit de jaren 50, 60 en 70 spreekt voor zich. Daarnaast is er een groot themaplein met zeldzame barnfinds.

Toegangsprijzen en data
ClassicsNL wordt gehouden van vrijdag 23 t/m zondag 25 oktober in het WTC Expo in Leeuwarden. De kaarten zijn zeer betaalbaar en kosten € 9,50 wanneer je via internet besteld. Parkeren bij de beurs kost € 4,-, al evenzo acceptabel. Wat ons betreft des te meer reden om een dagje Leeuwarden te plannen.

Exclusieve preview
Op donderdag 22 oktober, een dag voordat de beurs de deuren opent, mogen wij exclusief naar binnen voor een preview. Die avond zullen wij in een artikel je alvast een glimp laten zien van de beurs.

Voor meer informatie verwijzen wij je graag naar www.classicsnl.nl

Gerelateerde artikelen

Rimac ontvangt zegen en geld van Porsche

Autonieuws
> Artikel lezen

Volvo rijdt nieuwe S60 in de spotlights

Autonieuws
> Artikel lezen

Volkswagen en Ford overwegen strategische alliantie

Autonieuws
> Artikel lezen

Volkswagen op koers voor Pikes Peak-record

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.