Autonieuws

De 5 grootste automotive innovaties van het decennium

Het Duitse 'Center of Automotive Management’ (CAM) heeft een lijst uitgebracht met de 100 grootste automotive innovaties van het afgelopen decennium. De Toyota Mirai voert de lijst aan, Volkswagen heeft met in totaal 19 innovaties de meeste vermeldingen in de top 100.

Het team van CAM onderzocht ruim 8.000(!) innovaties uit de periode 2005-2015. De rangorde van de lijst werd daarbij bepaald door de mate van innovatie en in hoeverre de noviteit relevant is voor zowel de markt als de auto-industrie.

Toyota Mirai & Prius
Toyota heeft een prachtige eerste plaats behaald met de Mirai. Het is de eerste waterstofauto die in serieproductie en voor een breed publiek wordt gebouwd. En daarmee heeft het Japanse merk echt een revolutie te pakken. Volgens het CAM alle reden om als grootste innovatie van het afgelopen decennium te kunnen worden uitgeroepen.
Maar daar is Toyota er nog niet mee. Ook de derde plaats werd door de Japanners in de wacht gesleept. En wel met de Prius PHEV. Volgens het team de 'eerste plug-in hybride in serieproductie'.

Tesla
Tesla staat in de lijst op plaats 2 met de Model S. Het spreekt voor zich waarom, want Tesla wist een elektrische auto met een keurige actieradius en mooie prestaties op de markt te brengen.

Distronic Plus
Geen auto, maar een optie op de Mercedes-Benz S-klasse behaalt de vierde postie: Distronic Plus. Het systeem dat in de file je automatisch rijdt (zowel gas geven alsook remmen en sturen) verhoogt op een dusdanige manier het gemak tijdens het rijden dat CAM het met een vierde plaats beloont.

Volkswagen
Hekkensluiter van de top 5 is Volkswagen met de XL1. Deze zuinigste hybride ter wereld is volgens CAM. Overigens is Volkswagen sowieso de grote winnaar. Het concern staat met 19 innovaties in de lijst, gevolgd door BMW en Daimler met beiden 15 innovaties.

Gerelateerde artikelen

Toyota's waterstofauto heeft een naam: Mirai

Autonieuws
Toyota's waterstof aangedreven auto heeft een officiële naam
> Artikel lezen

Eerste blik op nieuwe Toyota Auris Touring Sports

Spyshots
> Artikel lezen

Concrete details en fotogalerie Toyota Mirai

Autonieuws
Alle details Toyota Mirai
> Artikel lezen

Toyota's waterstofauto maakt furore in WRC-rally

Autonieuws
Toyota's waterstofauto maakt furore in WRC-rally
> Artikel lezen

Toyota's waterstofauto FCV toont spierballen tijdens rally

Autonieuws
Toyota FCV toont spierballen tijdens rally
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.