Autonieuws

De Suzuki Ignis is terug

Ken je 'em nog? De Suzuki Ignis? Tot 2006 stond die ook in ons land gewoon bij de Suzuki-dealer. En de Japanners komen terug met het model. Dit is namelijk de nieuwe Suzuki Ignis. En inderdaad, dat is het productiemodel van de in maart gepresenteerde iM-4.

We vonden de iM-4 bij zijn lancering al een guitig karretje. Hij was cool enerzijds, schattig anderzijds. En als productiemodel, Ignis genaamd, heeft hij gelukkig weinig van die guitigheid verloren. De Ignis is simpelweg net even anders dan anders. En dat is ook wel eens leuk in een autolandschap dat alleen maar verder vergrijst en eenzijdiger wordt.

Stoere looks
De Ignis is een compacte crossover. En of dat gepaard gaat met vierwielaandrijving weten we niet. Suzuki verwees bij de conceptcar wel naar aandrijving op alle vier de wielen, maar voor de productieversie verwachten wij dat in ons land eigenlijk niet. Je koopt de Ignis dan ook vooral om de wat hogere zit en zijn stoere looks. Zeker als de hierbij getoonde Trail Concept ook leverbaar gaat worden.

Twee benzinemotoren
Suzuki zal de auto in de prijslijsten zetten met een 1.0 liter benzinemotor. Het turboblokje is 112 pk sterk. De 200 cc grotere 1.2 liter bekend uit de Swift komt er ook, maar die zal het moeten stellen met 90 pk. Wel wordt het blok gekoppeld aan een accu waarmee remenergie wordt teruggewonnen. En dat moet weer energie besparen voor het functioneren van de elektrische systemen aan boord.

Debuut in Tokyo
Zijn werelddebuut beleeft de Ignis op Suzuki's 'eigen' Tokyo Motor Show, eind oktober. We verwachten de auto in het voorjaar van 2016 in Nederland.

Gerelateerde artikelen

Suzuki iK-2 mondt uit in terugkeer Baleno

Autonieuws
> Artikel lezen

De nieuwe Suzuki Ignis: olijke crossover

Autonieuws
De nieuwe Suzuki Ignis: olijke crossover
> Artikel lezen

Suzuki iM-4 is voorproefje A-segment crossover

Autonieuws
Suzuki iM-4 is voorproefje A-segment crossover
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.