Autonieuws

Reïncarnatie van de Fiat 600

Met een ´special edition´ viert Fiat het 50 jarig bestaan van de Fiat 600. Maar dat is niet alles, voor de gelegenheid heeft Fiat de naam Seicento laten vervallen en is dit dus de nieuwe Fiat 600.

In 1955 presenteerde Fiat de 600. De auto werd met open armen ontvangen door zowel de pers als het publiek. De 600 zette Fiat in de schijnwerpers en de auto heeft een wereldberoemde status verworven. In 1956 werd er een ruimtevariant van de 600 gepresenteerd onder de naam ´Multipla´. De introductie van de Fiat 600D in 1960 stond in het teken van vele technische veranderingen. De huidige Fiat Seicento kan worden gezien als de moderne 600. Met de viering van het vijftig jarig bestaan van de 600 keert de naam ook terug in het programma van Fiat, de Seicento wordt omgedoopt tot Fiat 600.
 
Modelwijzigingen
De kleinste Fiat wordt niet zomaar omgedoopt tot 600, daar gaat ook een lichte modelwijziging mee gepaard. Zo zijn er diverse karakteristieke elementen van de 600 teruggehaald. Kijk bijvoorbeeld naar het ronde logo met de ´vleugels´ op de motorkap. En wat te denken van het ´600´ logo op de achterklep, de two-tone bekleding met FIAT-logo in de stoelen. Ook de kleurencombinaties en de typische strepen op de motorkap doen in alles terug denken aan de Fiat 600 van weleer.
 
Drie uitvoeringen waaronder special edition
Met de komst van de Fiat 600 verandert het modellengamma. De Seicento Actual wordt vervangen door de 600, de Seicento Active door de 600 Active en er komt een extra model genaamd 600 50th special. Die laatste is een jubileumuitvoering en voorzien van een verchroomd ´600´ logo op de stootlijsten, handbediende airco, twee airbags, elektrische ramen, centrale vergrendeling, radio/CD-speler en typische exterieur- en interieurkleuren. De Fiat 600 wordt in alle gevallen aangedreven door een 1.1 liter motor met een vermogen van 54 pk en een koppel van 88 Nm. Het verbruik van deze motor is met 6,0 liter op 100 km bijzonder zuinig.
 
Na de zomer
De nieuwe Fiat 600 staat vanaf het einde van de zomer bij de Fiat-dealers.

Gerelateerde artikelen

Ook Fiat start eigen handel in klassiekers

Autonieuws
> Artikel lezen

Zo de knetter! Giannini stopt Fiatje liefst 350 pk toe

Tuning & styling
> Artikel lezen

Vier de zinderende zomer met Fiat 500 Spiaggina!

Autonieuws
> Artikel lezen

Transfer Ronaldo zorgt voor staking onder Fiat-personeel

Autonieuws
Transfer Ronaldo zorgt voor staking onder Fiat-personeel
> Artikel lezen

Euro NCAP kent geen genade voor Fiat Punto

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.