Jouw kans: unieke Porsche's en Mustang's in de veiling

Unieke Porsche's en Mustang's in de veiling

Bij wereldwijd bekende veilinghuizen gaan soms pareltjes voor vele miljoenen onder de hamer. Maar ook dichterbij huis zijn soms unieke kansen te pakken. Deze week bijvoorbeeld is er op Catawiki.nl een aantal kavels die het hart van vele liefhebbers heel snel zal doen kloppen.

Wekelijks is op online veilingsite Catawiki.nl een oldtimerveiling. Daarbij varieert het aanbod van een Volkswagen T1 tot een Dodge uit de jaren '40. Allemaal met redelijke prijzen waar ook de gewone man zich op kan verlekkeren.

Minder alledaags wordt het tijdens de 'exclusieve oldtimerveiling'. We zien dan auto's als een Porsche 911 (930) Carrera Turbo 3.0 uit 1976 of bijvoorbeeld een Ferrari Testarossa uit 1988. En ja, dan moet je toch minimaal een ton meebrengen om succesvol aan aankoop te kunnen doen. Maar het kan altijd nog gekker. En dat zijn twee exemplaren waarop ons oog viel.

Porsche 356 A Reuter Coupe (1956)
De eerste is de Porsche 356 A Reutter Coupe uit 1956. Het zeldzame exemplaar is dit jaar volledig gerestaureerd en bevindt zich niet enkel in nieuwstaat, maar is bovendien door Porsche in Stuttgart voorzien van echtheidscertificaten. Wat die volgens de veilingmeester naar schatting op moet brengen? Tussen de 177.000 en 231.000 euro. Meer foto's Porsche 356 A Reuter Coupe >

Ford Mustang GT 500 Eleanor (1967)
De originele filmauto uit Gone in 60 seconds ging al eens eerder onder de hamer, maar deze Mustang GT 500 doet daar niet voor onder. Hij schitterde weliswaar niet op het witte doek, maar oh wat is dit een prachtexemplaar! Niet zo vreemd dus ook dat er door de veilingmeester wordt verwacht dat de auto tussen de 250.000 en 325.000 euro op zal gaan brengen. Meer foto's Ford Mustang GT 500 Eleanor >

Zelf je oldtimer veilen?
Naast het aanbod waar je op je gemak lekker in rond kunt snuffelen biedt Catawiki je de mogelijkheid om zelf je oldtimer ter veiling aan te bieden. Op hun website zie je een aantal voorbeelden van recent geveilde auto's en de opbrengst. Wie weet kun je jouw klassieker veilen en vervolgens voor een langgekoesterde droom gaan?

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Catawiki.