Autonieuws

Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio in diverse kleuren (+ richtprijs!)

Een van dé primeurs op de IAA is de Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio. Wij stormden daarom ook meteen de Italiaanse stand op, maar bleken niet de enige te zijn! Het resultaat is er niet minder op. Ontmoet de Giulia in alle kleuren en vanuit alle hoeken voor zover het met de enorme mensenmassa mogelijk was.

Na het zien van de eerste beelden waren we nog enigszins sceptisch, maar nu we oog-in-oog staan verdwijnt dat als sneeuw voor de zon. Want wat een atletische verschijning is de Giulia Quadrifoglio in het echt! De proporties zijn zichtbaar uitgekiend en zorgen ervoor dat de Italiaan zowel kracht en agressiviteit uitstraalt. Hier kunnen wij wel aan wennen!

Waar is Verde?
Dat heb je goed gezien. Quadrifoglio Verde, beter bekend onder de afkorting QV, is niet meer. Het waarom is onduidelijk, maar mogelijk heeft het historische beladen 'groen klavertjevier' (vertaald naar het Nederlands) niet dat gebracht wat Alfa Romeo er van verwacht had.

Richtprijs
Afijn, ook zonder de V biedt de nieuwe Giulia Q nog altijd torenhoge prestaties. En na een eerste oog-in-oog-ontmoeting hebben we tevens de richtprijs van de 510 pk sterke Italiaan ontrafeld. De Giulia Quadrifoglio gaat namelijk om en nabij de € 108.000,- kosten volgens onze con-cullega's bij Autovisie. Dat is iets minder dan bijvoorbeeld de 431 pk sterke BMW M3 die € 110.026,- kost, maar fors duurder dan de Mercedes-AMG C 63 met 476 pk. Die staat namelijk voor € 99.996,- in de prijslijst. Kies je voor de 510 pk sterke S-variant dan wordt het verschil kleiner. Deze telg van Mercedes-AMG kost namelijk € 108.595,-. Audi kan hier momenteel nog geen weerwoord op geven. De RS 4 is onlangs uit productie genomen en op de nieuwe generatie moeten we nog een tijdje wachten. Maar kijken we dus naar de andere beide Duitse opponenten dan kunnen we niet anders concluderen dan dat Alfa op papier, zowel qua prijs als qua specificaties, volop de aanval opent op de Duitsers. Nu hopen dat ook de minder potente versies er net zo gelikt uit gaan zien.

Gerelateerde artikelen

Alfa Romeo Giulia Veloce: een sportiever randje

Autonieuws
Alfa Romeo Giulia Veloce
> Artikel lezen

Mogelijk in 2017 al de Alfa Romeo Giulia Sportwagon

Autonieuws
Alfa Romeo Giulia Sportwagon: een preview
> Artikel lezen

Alfa Romeo Giulia gaat erin als pancetta

Autonieuws
Alfa Romeo Giulia gaat erin als pancetta
> Artikel lezen

Slechts 100 stuks: Chronoswiss Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio

Lifestyle & design
> Artikel lezen

Snelste Alfa's eren Nürburgring met speciale editie

Autonieuws
Snelste Alfa's eren de Nürburgring
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.