Autonieuws

#PRIMEURS

Dé primeurs op de IAA Frankfurt 2015

Vele tientallen auto's worden op de IAA in Frankfurt voor het eerst aan het publiek getoond. De één volgens zijn scheppers nog belangrijker dan de ander. Maar wat zijn nu objectief bezien de allerbelangrijkste primeurs? Wij hebben een overzicht voor je gemaakt.

Alfa Romeo Giulia
N01

Alfa Romeo Giulia

De Giulia. Ja, moeten we nog duidelijk maken waarom die in dit lijstje thuis hoort? Het is één van de meest besproken auto's van de afgelopen jaren en nu we er eindelijk allemaal oog-in-oog mee kunnen staan met recht één van de allergrootste primeurs in Frankfurt. Lees meer »

Borgward BX 7
N02

Borgward BX 7

Borgward is terug! Het 50 jaar geleden ter ziele gegane merk wordt door de kleinzoon van Carl F. Borgward nieuw leven ingeblazen. De IAA zal de boeken ingaan als dé plek voor de presentatie van 'het nieuwe Borgward'. Lees meer »

MINI Clubman
N03

MINI Clubman

Uniek in zijn soort, want deze MINI is voorzien van liefst 6 portieren. Vier om toegang te bieden tot het interieur en twee om bij de bagageruimte te kunnen. Lees meer »

Mercedes S-klasse Cabriolet
N04

Mercedes S-klasse Cabriolet

Superluxe cabrio's in het topsegment zijn spaarzaam en peperduur, maar Mercedes-Benz denkt met de S-klasse Cabriolet een gat in deze markt te hebben ontdekt. Lees meer »

Audi e-tron quattro concept
N05

Audi e-tron quattro concept

Elektrisch rijden zonder compromissen, dat is de boodschap van Audi bij de presentatie van deze volledig elektrische SUV. Voorlopig nog een conceptcar, maar in 2017 als Q6 e-tron gewoon bij de dealer. Lees meer »

BMW 7-serie
N06

BMW 7-serie

Barstensvol moderne technologie en rijassistentiesystemen presenteert BMW hier met recht haar nieuwe vlaggenschip. Lees meer »

Porsche 911
N07

Porsche 911

De facelift an sich is niet meteen spraakmakend, maar het feit dat Porsche de 911 voortaan al vanaf de Carrera met een turbomotor levert is zeker nieuwswaardig. Lees meer »

Mazda Koeru
N08

Mazda Koeru

Mazda heeft de smaak op crossover-gebied lekker te pakken. Na de CX-3 en CX-5 staat er een CX-7 op stapel. En deze Koeru laat ons daar alvast even aan snuffelen. Lees meer »

Suzuki Baleno
N09

Suzuki Baleno

Om enigszins balans in dit overzicht te krijgen kunnen we de Suzuki Baleno niet passeren. Geen conceptcar of dikke primeur wellicht, maar voor Suzuki wel van groot belang. Lees meer »

Kia Sportage
N10

Kia Sportage

Eerlijk is eerlijk, Kia toont hier lef. Deze compleet nieuwe Sportage mag qua globale lijnvoering veel weg hebben van zijn voorganger, maar met het front laten de Koreanen zien in de kracht van hun ontwerper(s) te geloven. Lees meer »

Honda Project 2&4
N11

Honda Project 2&4

Wat zijn wij fan van deze compacte conceptcar van Honda. Krap drie meter lang en nog geen meter hoog en dan ook nog eens aangedreven door het blok van Honda's MotoGP-racer. Als dit geen pure pretmachine is. Lees meer »

Citroën Cactus M
N12

Citroën Cactus M

Je kent ongetwijfeld de Méhari, die guitige open Citroën die je doet denken aan Zuid-Franse kustplaatsjes of Ibiza. Wel, met deze Cactus M toont Citroën daarvan een moderne interpretatie. Lees meer »

Renault Talisman (Estate)
N13

Renault Talisman (Estate)

Laten we de Laguna maar snel vergeten en Renault een nieuwe kans geven. Dat is wat ze stilletjes vragen door hun nieuwe D-segmenter ook een nieuwe naam te geven. Lees meer »

Volkswagen Tiguan
N14

Volkswagen Tiguan

Het succes van zijn voorganger overtreffen zal niet meteen de gemakkelijkste taak zijn, maar zo na een eerst indruk hebben wij er alle vertrouwen in dat de tweede generatie Tiguan sowieso hoog in de verkoopstatistieken zal komen. Lees meer »

Jaguar F-Pace
N15

Jaguar F-Pace

En ja, ook Jaguar stapt in het segment van de SUV's en crossovers. En dit is het eindresultaat van jarenlang te hebben mogen snuffelen aan conceptcars en bijzonder gecamoufleerde prototypes. Lees meer »

Mercedes IAA Concept
N16

Mercedes IAA Concept

Zo glad als een aal en zo licht als een veertje. Maar wel een beetje een lelijk eendje toch? Goed smaken verschillen en bovendien is het een technologisch wonder. Dus vandaar een plekje in onze lijst met 'sterren van de IAA'. Lees meer »

Audi A4 & A4 Avant
N17

Audi A4 & A4 Avant

Audi heeft talloze primeurs op haar spraakmakende stand staan, maar van het grootste belang is de nieuwe A4. En die debuteert in Frankfurt meteen als Limousine en Avant. Lees meer »

Toyota Prius
N18

Toyota Prius

De Prius mag gerekend worden tot iconen van de autobranche. En dus is een nieuwe generatie sowieso wereldnieuws. Lees meer »

Rolls-Royce Dawn
N19

Rolls-Royce Dawn

Een nieuwe Rolls-Royce krijgen we inmiddels steeds vaker voorgeschoteld, maar desalniettemin een primeur van jewelste. Lees meer »

Renault Mégane
N20

Renault Mégane

De Duitsers proberen op hun thuisshow alle aandacht naar zich toe te trekken, maar Renault kan er ook wat van. Naast de Talisman schittert de nieuwe Mégane op de IAA. Lees meer »

Porsche Mission E
N21

Porsche Mission E

Het design is wat smaakgevoelig, maar qua technologie laat Porsche met de Mission E wel een hoogstandje zien. Als dit het productiestadium haalt kan Tesla met de Model S de borst nat gaan maken. Lees meer »

Opel Astra & Astra Sports Tourer
N22

Opel Astra & Astra Sports Tourer

Lichter, ruimer en qua ontwerp helemaal bij de tijd: de Opel Astra en zijn stationvariant Sports Tourer gaan een nieuwe generatie in. Lees meer »

Bentley Bentayga
N23

Bentley Bentayga

Een SUV van Bentley, we wisten dat deze dag zou komen. En na de shock die de conceptcar bij ons teweegbracht ligt het productiemodel zowaar ons een stuk gemakkelijker op het netvlies. Sterker nog, we durven gerust te stellen er wat in te zien. Lees meer »

Gerelateerde artikelen

Afrojack & co nemen eerste 'Nederlandse' Ford GT in ontvangst

Autonieuws
> Artikel lezen

Mercedes-Maybach Ultimate Luxury Concept lekt uit

Autonieuws
> Artikel lezen

Citroen C4 Aircross mogelijk te koop bij AliExpress

Autonieuws
> Artikel lezen

Porsche 911 GT3 RS 'vliegt' over de Ring in 6:56,4

Autonieuws
> Artikel lezen

Hoe gaaf! Iemand heeft een Porsche 917K als daily driver

Autonieuws
> Artikel lezen