Autonieuws

Lamborghini reageert op Ferrari 488 Spider

Wie drie ton wil stukslaan op een pijlsnelle cabriolet zit goed momenteel. Helemaal als die per se van Italiaanse makelij moet zijn. Want terwijl op Ferrari's IAA-stand de 488 Spider staat te schitteren, doet dat een deurtje verder deze Huracan Spyder bij Lamborghini.

Spider en Spyder. Nuanceverschilletje? Niet als je naar de techniek van de opengewerkte Lamborghini Huracan en zijn eveneens nagelnieuwe aartsrivaal kijkt. Sterker, op vergelijkbare prestaties na verschillen de twee van elkaar als dag en nacht. De Modenese 488 Spider doet het immers met een relatief compacte V8 met twee turbo's, de Huracan Spyder telt twee cilinders meer maar ademt zelfstandig.

Bij Lamborghini's nieuwste paradepaardje levert de keus voor een atmosferische tiencilinder – met 5.2 liter inhoud – een piekvermogen van 610 pk en 560 Nm op. Dat is weliswaar een klap minder dan de 660 pk en 760 Nm van de 488 Spider, maar dat maakt de open Huracan – bij een sprint vanaf het startblok – goed met zijn vierwielaandrijving. Al na 3,4 seconden wordt de 100 km/h aangetikt en de topsnelheid ligt op 324 km/h. Net gedoucht? De opengewerkte Huracan föhnt als de beste met een 0-200 km/h-tijd van 10 tellen.

Klassieke softtop
Een andere belangrijke concurrent is de McLaren 650S Spider, net als de 488 Spider eveneens met dubbel geblazen V8 en inklapbare hardtop. Maar Lamborghini wil van die dakconstructie nog altijd niets weten; het houdt vast aan de klassieke softtop. Het wegvouwen ervan duurt 17 seconden en weer sluiten eenzelfde tijd. Ervoor stilstaan hoeft niet zo nodig, want open en sluiten van de kap kan ook rijdend. Tot een snelheid van 50 km/h.
Slim gevonden is om de achterruit tevens te laten fungeren als windvanger. En aardig van Lamborghini is het om die ruit ook te kunnen laten zakken in gesloten toestand, zodat de V10-sound ongefilterd het interieur kan binnendringen.

Stuk stijver
Droog weegt de Huracan Spyder 1.542 kilogram, wat een pk/gewichtsverhouding geeft van 2,53 pk/kg. En ook op het vlak van stijfheid is er vooruitgang geboekt ten opzichte van zijn voorganger, de Gallardo Spyder. Zo is de stijfheid met maar liefst 40% en de maximale neerwaartse druk met zelfs 50% toegenomen. Twee zaken die naar eigen zeggen resulteren in een veel scherper rijgedrag.

Lamborghini kient de marktlancering van de Huracan Spyder goed uit. Vanaf lente 2016 staat 'ie bij de dealer. In Italië voor € 186.450,- exclusief belastingen.

Gerelateerde artikelen

Goud voor oud: Novitec Lamborghini Aventador S

Tuning & styling
> Artikel lezen

Grande finale Lamborghini Aventador in aantocht

Spyshots
Grande finale Lamborghini Aventador in aantocht?
> Artikel lezen

Dubbel genieten: Lamborghini Huracan LP580-2 Spyder

Autonieuws
> Artikel lezen

Sexy as hell: Lamborghini Huracan Performante Spyder

Spyshots
> Artikel lezen

Lamborghini 'Huracam' is 's werelds snelste filmauto

Autonieuws
Lamborghini 'Huracam' is 's werelds snelste filmauto
> Artikel lezen

Lamborghini Huracán Performante Spyder mag los in Genève

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.