Autonieuws

Lancia zet bijgepunte Ypsilon in de schijnwerpers

Lancia, dat is toch niet meer actief op de Nederlandse markt? Jazeker wel. De Ypsilon doet nog mee in het allerkleinste segment en die staat in z'n vernieuwde gedaante op de IAA Frankfurt.

Dik 4 jaar is de Ypsilon nu op de markt en ondanks dat het design ervan de tand des tijd goed weet te doorstaan, vond Lancia het toch nodig enkele wijzigingen door te voeren. Zo ontvangt het schattige Italiaantje een nieuwe voorbumper en grille en worden er nieuwe, warme tinten aangeboden voor zowel het ex- en interieur. Ook is er een toefje meer chroom hier en daar en zijn er drie nieuwe uitvoeringen: Silver, Gold en Platinum.

Mooiere materialen
Voor de binnenzijde spreekt Lancia ook nog over de toepassingen van mooiere materialen, een beter afleesbaar instrumentarium en een andere pookknop. De middenconsole zou compleet nieuw ontworpen zijn, maar omdat ook daar geen beeldmateriaal van is moeten we Lancia maar op haar woord geloven.

Ook opgewaardeerd is het Uconnect-infotainmentsysteem met 5 inch scherm, dat standaard is op de duurdere versies. Volgens Lancia biedt het nu alle moderne aansluitingen voor smartphones (USB, Bluetooth, AUX), alsook een aangepaste menustructuur. DAB digitale radio-ontvangt is ook van de partij, net als streaming audio van de bekendste aanbieders.

Motoren
Motorisch blijft het bij hetzelfde. Aftrappen doet de Lancia Ypsilon met de 69 pk sterke 1.2 liter benzine, gevolgd door de 0.9 TwinAir Turbo met 85 pk, gekoppeld aan een automatische transmissie. Dieselen kan ook, en wel met de 1.3 Multijet, goed voor 95 pk en een CO2-uitstoot van 95 g/km. Tot slot is er nog een 85 pk sterke motor die zowel op benzine als op groengras kan rijden. Echter van al deze motoren wordt enkel deze laatste in ons land aangeboden.

Gerelateerde artikelen

MomoDesign-edities Lancia Ypsilon & Delta

Autonieuws
MomoDesign-edities Lancia Ypsilon & Delta
> Artikel lezen

Afgeronde prijs voor nieuwe Lancia Ypsilon

Autonieuws
Afgeronde prijs voor nieuwe Lancia Ypsilon
> Artikel lezen

Nieuwslawine Lancia begint met nieuwe Ypsilon

Autonieuws
Nieuwslawine Lancia begint met nieuwe Ypsilon
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.