Autonieuws

Alweer een stukje van de Audi Q7

Het is al lang geen geheim meer hoe de Audi Q7 eruit komt te zien. Waar het nog wel aan ontbrak waren de eerste foto’s van de achterkant van Audi’s SUV. Nu het interieur nog!

Stukje bij beetje onthuld Audi de Q7. Het spelletje dat de Duitse fabrikant speelt zorgt natuurlijk voor flink wat aandacht en opbouwende spanning. Nadat de eerst spyshots door de fabrikant werden rondgestuurd en ook de eerste foto’s van de voor- en zijkant werden vrijgegeven zijn dit de eerste foto’s van de achterkant.
 
Familie-gelijkenis
Er is duidelijk te zien dat de Q7 de lijn aanhoudt van de bestaande modellen. De achterlichten geven een knipoog richting de A6 Avant maar ook de A4 Avant en A3 Sportback zijn erin te herkennen. De aan beide kanten geplaatste uitlaatpijpen en de langgerekte reflectoren op de achterbumper zijn goed zichtbaar.
 
Benzine- en dieselmotor
Motorisch zal de Q7 leverbaar zijn met een 4.2 liter V8 FSI (335 pk) en een 3.0 liter V6 TDI (233 pk). Beide motoren zullen worden gekoppeld aan een Tiptronic automaat met zes verzetten. Adaptieve luchtvering moet garant staan voor veel comfort en tegelijkertijd sportiviteit. Op hoge snelheden zakt de Q7 automatisch een paar centimeter en ook belading en conditie van de weg zijn bepalen voor de rijhoogte. Het zelfblokkerende Torsen differentieel zorgt voor een goede verdeling van de aandrijfkrachten.
 
Elektronische snufjes
Een SUV is eigenlijk gewoon een heel luxe terreinwagen en dat begrijpen ze bij Audi ook. Daarom wordt de Q7 leverbaar met alle denkbare luxe. Opvallende zaken zijn onder andere de Adaptieve Cruise Control die automatsich afstand houdt en Distance Control die zelfs in fileverkeer zorgt voor automatisch accelereren en remmen. Side Assist waarschuwt wanneer je zonder richting aangeeft van baan veranderd en visuele hulpmiddelen worden ingezet om parkeerschades te voorkomen.
 
Prijs van een ML of X5
De Q7 wordt gepresenteerd tijdens de IAA in Frankfurt. Voor die tijd zullen de eerste (kleuren)foto’s ongetwijfeld worden vrijgegeven. Wat prijsstelling moet worden gedacht in de richting van de Mercedes ML en BMW X5.

Gerelateerde artikelen

Audi Q7 e-tron TDI (15%) te bestellen

Autonieuws
En de prijs van Audi Q7 e-tron (15%) is...
> Artikel lezen

Autotest | Audi Q7 TDI e-tron quattro

Autotests
Autotest | Audi Q7 TDI e-tron quattro
> Artikel lezen

Audi lepelt viercilinder-turbobenzine in Q7

Autonieuws
Audi lepelt viercilinder-turbobenzine in Q7
> Artikel lezen

Audi SQ7 TDI: 435 pk en elektrische supercharger

Autonieuws
Audi SQ7 TDI
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.